Doliu în lume: s-a stins un geniu, unul dintre cei mai străluciți bărbați ai planetei

Doliu în lume: s-a stins un geniu, unul dintre cei mai străluciți bărbați ai planetei

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Zi de doliu în lume, după ce unul dintre cei mai străluciți bărbați ai planetei s-a stins din viață. Ferdinand Piech, patriarhul familiei Porche, cel care a transformat Volkswagen dintr-un simplu producător auto care se lupta să își facă un nume pe piață într-o putere internațională, a murit la vârsta de 82 de ani.

Sursa foto Instagram

Piech, nepotul Ferdinand Porsche, creatorul brandului cu același nume și tatăl simpaticei VW Beetle, a murit duminică la Rosenheim, Bavaria. Vestea a fost făcută publică de către soția sa. "Sotul meu ... a murit brusc si neasteptat pe 25 august", a spus Ursula Piech, dupa o viață "marcată de pasiunea pentru masini si devotamentul față de angajații care le construiau".
Născut la Viena, Piech a fost un inginer genial care a condus VW din 1993 până în 2002 înainte de a deveni șef al consiliului de supraveghere până în 2015. Piech și-a început cariera la Porsche în anii 1960, înainte de a trece la brandul de lux VW, Audi, în 1972, pe care l-a transformat într-un concurent de luat în seamă pentru Mercedes-Benz și BMW.
După ce a devenit șef al VW în 1993, a jucat pe o tehnică de construcție modulară care a permis brandurilor Audi, Skoda și VW să împartă până la 65% piese comune, ajutând grupul să treacă de la un producător mijlociu la un titan internațional.

Sursa foto Instagram

Pe parcursul mandatului său de nouă ani, Piech a transformat o pierdere de 1 miliard de euro (1,11 miliarde de dolari) într-un profit de 2,6 miliarde de euro, în timp ce a transformat VW într-un imperiu cu 12 mărci care include mărcile Seat, Skoda, Bentley, Audi, Porsche, Bentley și Ducati, precum și mărcile de camioane MAN şi Scania.
Piech a fost cunoscut pentru abilitatea sa de a întreprinde concurenții, prin provocarea rivalităților interne în propriul său avantaj, chiar dacă a rezultat în a se îndrepta împotriva propriilor săi manageri, inclusiv directorului general al VW, Bernd Pischetsrieder, pentru a se alătura liderilor de muncă ai VW.
Piech era recunoscut pentru abilitatea de a-şi depăşi rivalii prin tactici ferme de management şi prin atacarea propriilor manageri - inclusiv directorul general al VW, Bernd Pischetsrieder - şi membri ai familiei.
”Nu este posibil să aduci o companie la vârf concentrându-te pe cel mai ridicat nivel de armonie”, a afirmat Piech în autobiografia sa.

 

Surse foto: istock, instagram

Articolul urmator
Cum a ajuns o fată moartă să fie cea mai sărutată fată din lume. Misterul creat în jurul decesului său încă intrigă toată planeta
Cum a ajuns o fată moartă să fie cea mai sărutată fată din lume. Misterul creat în jurul decesului său încă intrigă toată planeta
Ce fel de geniu esti?
Incepe quiz
Ce fel de geniu esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.