Doliu în lumea muzicii blues! Beverly Watkins s-a stins din viață, la 80 de ani

Doliu în lumea muzicii blues! Beverly Watkins s-a stins din viață, la 80 de ani

Cristina Gherghina

Fanii înfocați ai blues-ului sunt în lacrimi! Întreaga lume o plânge pe Beverly Watkins, chitarista americană de blues - una dintre puținele femei din această ramură a muzicii - care s-a stins din viață la vârsta de 80 de ani, în Atlanta.

Conform spuselor fiului său, singurul moștenitor al acesteia, cauza morții a fost un accident vascular cerebral, urmat de un infarct.

beverly watkins

Sursă foto: Facebook 

Beverly a început să învețe depre magia chitarei încă de pe vremea liceului și tot în acea perioada obișnuia să cânte la chitară bass în formația Billy West Stones and the Down Beats. Apoi în jurul anului 1959, Beverly l-a cunoscut pe Piano Red, lucru ce i-a schimbat viața complet pentru că alături de el, împreună cu Meter-tones, a cunoscut succesul. 

Mulțimea a fost, încă de la început, absolut fascinată de felul în care Beverly cânta la chitară! Însă, din păcate, a fost o perioadă în care ea nu se putea întreține numai din muzică și cântăreața obișnuia să facă curat prin case pentru un ban în plus.

"Era absolut fascinantă încă de la sfârșitul anilor '50, dar nu a ajuns niciodată un star din cauza faptului că obișnuia mereu să cânte în formații care nu au avut niciun hit", a declarat Brett J. Bonner, editorul revistei Living Blues.

Beverly Watkins, cunoscută drept Beverly “Guitar” Watkins, a călcat pe urmele altor femei de succes precum Sister Rosetta Tharpe, o cântăreață de gospel a căror cântece fabuloase la chitara electrică l-au influențat pe cântărețul, chitaristul și compozitorul de blues, Memphis Minnie.

Într-un interviu din 2017 pentru revista Living Blues, Beverly își amintește de reacția bărbaților de fiecare dată când o auzeau cântând: 

"În timpul show-urilor, pe vremea când eram tânără, bărbații obișnuiau să vină la mine și să îmi spună 'Nu am mai văzut niciodată o femeie să cânte la fel cum o faci tu.'", spunea artista. "Și mulți mă întrebau de unde am învățat să cânt în acest fel, iar eu le spuneam că de la Iisus."

Beverly a fost întotdeauna subapreciată, deși la concertele sale obișnuia să dea tot ce e mai bun, ca și când ar fi într-o misiune, chiar și atunci când câștiga puțin de pe urma show-urilor. Nu o interesau banii și credea că blues-ul este o metodă de a vindeca oamenii. 

Articolul urmator
Lumea teatrului este în doliu! A murit actorul Constantin Cojocaru
Lumea teatrului este în doliu! A murit actorul Constantin Cojocaru
Cum va arata viata ta peste 5 ani?
Incepe quiz
Cum va arata viata ta peste 5 ani?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.