Doliu în lumea muzicii: Robert Hunter, compozitorul trupei Grateful Dead, a murit la 78 de ani

Doliu în lumea muzicii: Robert Hunter, compozitorul trupei Grateful Dead, a murit la 78 de ani

Cristina Gherghina

Doliul și o tristețe profundă au acaparat lumea muzicii rock după ce creatorul din spatele versurilor poetice și mistice ale trupei Grateful Dead, Robert Hunter, s-a stins din viață la vârsta de 78 de ani. Compozitorul a murit luni, în casa sa din California de Nord, având-o alături pe soția sa, Maureen, a declarat reprezentantul formației, Dennis McNally. Familia nu a declarat, până în prezent, care a fost cauza morții.

"L-am iubit pe Bob Hunter și îi vom duce dorul într-un mod inimaginabil" a spus toboșarul Michey Hart, adăugând că Robert era "un extraordinar vizionar".

Deși a fost un bun cunoscător al mai multor instrumente muzicale precum chitară, vioară, violonce și trompetă, Robert Hunter nu a urcat niciodată pe scenă de-a lungul celor 30 de ani de activitate ai trupei Grateful Dead.

În dățile când participa la concertele trupei, Robert prefera să privească de pe marginea scenei, departe de lumina reflectoarelor, sau chiar din public.

Robert Hunter

Sursa foto: Pinterest 

Robert a declarat în 2006 pentru The Associated Press că în timpul unui concert pe care îl urmărea din public, a primit cel frumos compliment pentru abilitățile sale de compozitor de la o persoană care nu avea nici o idee cine era el cu adevărat.

"S-a întors spre mine în timpul melodiei Cumberland Blues și mi-a spus ' Mă întreb ce ar spune tipul care a scris acestă melodie acum o sută de ani dacă ar știi că Grateful Dead o cântă chiar acum'" și-a amintit el, făcând referire la povestea minerilor americani.

Deși aceea persoană nu știa cui i se adresează, acel moment a conturat perfect sclipirea pe care compozitorul Hunter o avea de fiecare dată când compunea vreun cântec: abilitatea sa de a creea versuri nemuritoare care îi făcea pe oameni să aibă impresia că le-au mai auzit înainte.

Această abilitate a sa împreună cu simțul său poetic îl făceau un rival chiar până și pentru Bob Dylan, cântăreț cu care a colaborat.

"Are un talent desăvârșit și știe exact cum să folosească cuvintele, la fel ca mine", a declarat Bob Dylan pentru revista Rolling Stone în 2009. "Amândoi avem un stil diferit de a scrie cântece față de ceea ce fac compozitorii în ziua de azi", a adăugat el. 

Printre cele mai memorabile cântece scrise de Robert Hunter se numără "It Must Have Been the Roses," ″Terrapin Station," ″The Days Between," ″Brown Eyed Women," ″Jack Straw, "Friend of the Devil," ″Box of Rain," ″Uncle John's Band" and "Black Muddy River."

Articolul urmator
A murit Rona Hartner! Actrița de 50 de ani s-a luptat până la ultima suflare cu cancerul
A murit Rona Hartner! Actrița de 50 de ani s-a luptat până la ultima suflare cu cancerul
Ce vei face peste 10 ani?
Incepe quiz
Ce vei face peste 10 ani?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.