Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL
Adevarata Stare de Bine

Doliu internațional, după dispariția unui titan al cinematografiei! Franco Zeffirelli a murit la 96 de ani

DivaHair

Weekend-ul acesta a fost unul cernit, după ce vestea dispariției lui Franco Zeffirelli, unul dintre cei mai talentați, prolifici și iubiți regizori din întreaga istorie a filmului, a fost făcută publică.

Cineastul a murit la 96 de ani, la domiciliul său de pe Appia Antica, din Roma. Titanul cinematografiei a avut niște ultime luni de viață destul de grele, umbrite de boală și suferință zilnică.

Dintre filmele regizate de el și care au marcat întreaga istorie a cinematografiei enumerăm „Isus din Nazareth” (cel difuzat, cu sfințenie, de ani de zile în perioada Postului Paștelui în România), ”Romeo și Julieta”, ”Frate Soare, soră Lună”, ”Campionul”, ”Traviata”, ”Othello”, ”Hamlet”, „Îmblânzirea scorpiei”, ”Jane Eyre”, ”Un ceai cu Mussolini”, ”Callas Forever”(filmat și la București, printre altele) și ”Trei frați”.

În ciuda stării sale de sănătate tot mai șubrede, Franco Zeffirelli, a fost activ din punct de vedere professional chiar și în ultimii ani ai vieții. Potrivit presei italiene, în ultimele clipe de viață, cineastul i-a avut alături pe fii săi adoptivi, Pippo şi Luciano, un medic şi preotul bisericii San Tarcisio, care i-a oferit binecuvântarea finală.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!