Doliu la Hollywood: Dean Stockwell a murit, la 85 de ani

Doliu la Hollywood: Dean Stockwell a murit, la 85 de ani

Ramona Jurubita

Vestea morții lui Dean Stockwell a șocat lumea filmului, dar și pe toți cei care l-au apreciat pentru rolurile sale inegalabile. Actorul s-a stins din viață pe 7 noiembrie 2021, la vârsta de 85 de ani, și se pare că acest lucru s-ar fi întâmplat în somn, după cum informează Variety.

El era celebru mai ales pentru rolurile din „Capcana timpului” și „Dune”. A avut o carieră impresionantă de aproape șapte decenii și a lucrat cu regizori de seamă precum Lynch, Jonathan Demme, Robert Altman, Wim Wenders, Sidney Lumet și Francis Ford Coppola.
Cel mai cunoscut rol al său este Amiralul Al Calavicci din serialul „Capcana timpului de la NBC, care a durat cinci sezoane (1989-1993).

Dean Stockwell în Quantum Leap

Sursa foto: Youtube

Rolul i-a adus atunci patru nominalizări la Primiile Emmy și o victorie la Globul de Aur în 1990 pentru „Cea mai bună interpretare a unui actor în rol secundar într-un serial”. De-a lungul carierei sale, americanul a primit de două ori premiul pentru „Cel mai bun actor” la Festivalul Internațional de Film de la Cannes și a primit chiar și o stea pe Bulevardul Celebrităților din Hollywood în 1992.

Scott Bakula, cel cu care s-a împrietenit pe platourile de filmare de la "Capcana timpului", și-a exprimat regretul față de moartea lui Dean Stockwell printr-un mesaj emoționant postat pe Instagram.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Scott Bakula (@scottbakula)

„L-am iubit foarte mult și sunt onorat că l-am cunoscut. El m-a ajutat să devin un om mai bun. A devenit un prieten drag și un mentor și ne-am apropiat foarte mult în cei cinci ani foarte intenși. Dean era un om atât de pasionat... de viață, de munca lui, de artă (era un artist uimitor!), de familia lui, de tot felul de lucruri, oameni, muzică, planetă, trabucuri, golf și multe altele!”, a scris Scott Bakula în dreptul fotografiei. 

Și actrița Lydia Cornell și-a exprimat durerea cauzată de decesul colegului și prietenului său. Ea a spus că este onorată că l-a cunoscut și că a avut ocazia să lucreze cu el.

„Odihnește-te în pace, Dean Stockwell! Ce actor uimitor! Avea întotdeauna o sclipire de umor în ochi. Am fost onorată să lucrez cu el pentru „Quantum Leap” la NBC împreună cu Scott Bakula.”, a scris actrița.

A iubit lumea filmului, dar în cei 70 de ani de carieră a simți nevoia unor schimbări, astfel că atunci când nu era mulțumit de interpretările lui se refugia într-o altă meserie. Acesta a fost o vreme agent imobiliar, dar a fost convins de către actorul Harry Dean Stanton să se întoarcă la Hollywood.

Americanul a jucat și în alte filme de succes precum: „The Green Years” (1946), „The Mighty McGurk” (1947), „The Boy with Green Hair” (1948), „Sons and Lovers” (1960), „Blue Velvet” (1986) și „Married to the Mob” (1989).

Se spune că averea care a rămas familiei este de aproximativ cinci milioane de dolari şi ferma din Ranchos de Taos, New Mexico, S.U.A., locul în care actorul s-a stins din viață, alături de cei dragi.

Dean Stockwell, cu numele său complet Robert Dean Stockwell, s-a născut pe 5 martie 1936. A urmat cursurile Universităţii California, din Berkeley și în timpul studenției compunea piese și cânta pe scene la diverse festivaluri. Abia apoi a început să se dedice actoriei. Inițial, i-a încântat pe toți pe Broadway cu piesele de teatru în care apărea, iar cariera sa de actor a prins contur când a primit roluri în filme și în seriale de televiziune.

Citește și: Doliu la Hollywood, starul din "Friends" a pierdut lupta împotriva cancerului

Surse articol: VarietyBBCDeadline

Sursa foto principală: Youtube

Articolul urmator
Lumea teatrului este în doliu! A murit actorul Constantin Cojocaru
Lumea teatrului este în doliu! A murit actorul Constantin Cojocaru
Ce vei face peste 10 ani?
Incepe quiz
Ce vei face peste 10 ani?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.