Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

Doliu național! Unul dintre cei mai deștepți români s-a stins din viață

Joi, 07.11.2019

România a mai pierdut un geniu! Cel mai titrat profesor din domeniul calculatoarelor și tehnologia informației de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, pe numele său Lucian Vințan, s-a stins din viață. Lucian Vințan a fost membru al Academiei de Științe și a încetat din viață la vârsta de 57 de ani, în urma unui infarct suferit luna trecută. 

Starea de sănătate a lui Lucian Vințan s-a agravat în urma infarctului suferit și, în ciuda eforturilor făcute de medici, acesta nu a mai putut fi salvat. 

„Comunitatea academică sibiană este azi mai săracă decât ieri, prin plecarea spre cele veşnice a lui Lucian. E greu să scriu şi să vorbesc la trecut despre el! A fost una dintre cele mai sclipitoare, iscoditoare şi tenace minţi în cercetarea ştiinţifică din Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. Personalitatea şi opera profesorului Vinţan au marcat atât destinele universităţii noastre, precum şi pe cele ale colegilor, studenţilor, colaboratorilor şi ale tuturor celor care l-au cunoscut”, a transmis Ioan Bondre, rectorul ULBS.

lucian vintan

Sursa foto: IMGUR

De menționat este faptul că, în anii 90', Lucian Vințan a pus bazele școlii de calculatoare din Sibiu. De asemenea, acesta a primit mai multe distincții de-a lungul vieții sale, printre care şi Premiul „Tudor Tănăsescu al Academiei Române”, în 2005, pentru lucrarea intitulată „Simularea şi optimizarea arhitecturilor de calcul în aplicaţii practice”.

De-a lungul carierei sale a adus mai multe contribuții științifice în diverse domenii: algoritmi avansați de aritmetică binară, microprogramare dinamică (accelerator limbaj Fortran 77), metode analitice de evaluare și optimizare a unor microarhitecturi avansate, modelarea și simularea unor arhitecturi avansate de cache-uri (algoritmi de control adaptiv al acestora) și modelarea și simularea unor noi scheme de predicție dinamică a branch-urilor.

Surse foto: IMGUR, Pexels

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  top 5 divahair.ro

  • vizionate
  • votate
  • discutate
  1. Este oficial! Primul caz de coronavirus, confirmat în România! (36790 vizite)
  2. Coșmarul unul bolnav cu COVID-19, în România: ”Am așteptat ambulanța 12 ore” (13421 vizite)
  3. Coronavirusul ne-a răpit una dintre cele mai mari valori ale țării: scriitorul Paul Goma a murit, la 84 de ani (9967 vizite)
  4. Mare atenție pentru cei care doresc să își amâne ratele la bănci! Iată în ce capcană a căzut un client (4993 vizite)
  5. Aplicația pentru telefonul mobil care te anunță dacă ai intrat în contact cu o persoană infectată cu coronavirus (4343 vizite)
  1. Noua măsură împotriva răspândirii coronavirusului: străzile și parcurile din România sunt dezinfectate cu clor (nota 4.8)
  2. Vânătoare de vrăjitoare: medici români, căutați de autorități după ce au dezvăluit că spitalele nu sunt pregătite pentru epidemia de coronavirus (nota 4.5)
  3. Aplicația pentru telefonul mobil care te anunță dacă ai intrat în contact cu o persoană infectată cu coronavirus (nota 4.3)
  4. Coșmarul unul bolnav cu COVID-19, în România: ”Am așteptat ambulanța 12 ore” (nota 3.6)
  5. Ne mor legendele... Kenny Rogers s-a stins din viață, la 81 de ani (nota 3.2)
  1. Aventurile unui bărbat din Iași! A venit pe cal, de la sat, pentru că nu circula niciun autobuz și îi născuse soția (0 comentarii)
  2. Este oficial! Primul caz de coronavirus, confirmat în România! (0 comentarii)
  3. Coronavirusul ne-a răpit una dintre cele mai mari valori ale țării: scriitorul Paul Goma a murit, la 84 de ani (0 comentarii)
  4. Persoanele aflate în autoizolare din cauza COVID-19 din Marea Britanie trebuie să arunce gunoiul în câte doi saci (0 comentarii)
  5. Un american a murit după ce a luat un medicament despre care Trump a spus public că este eficient împotriva COVID-19 (0 comentarii)

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!