Durere de nedescris! Alina Luca și-a pierdut logodnicul și copilul în tragedia de la Mureș. „De ce mi i-ai luat, Doamne, pe amândoi"

Durere de nedescris! Alina Luca și-a pierdut logodnicul și copilul în tragedia de la Mureș. „De ce mi i-ai luat, Doamne, pe amândoi"

Lorena Pintilie

Eduard Buzura este tânărul în vârstă de 29 de ani, din Arad, al cărui trup a fost găsit sâmbătă, 6 mai 2023, în apele învolburate ale Mureșului. Victima a fost găsită după șase zile de la tragedia de la Periam Port, unde mai multe persoane, printre care și copii, și-au pierdut viața.

UPDATE 27 iulie: Au trecut aproape trei luni de la tragedia petrecută pe Mureș, iar Alina Luca, femeia care și-a pierdut fiul de trei ani și logodnicul, nu-și poate alina dorul de ei. A luptat în fiecare zi cu durerea și, într-un final, a acceptat ce i s-a întâmplat, chiar dacă nici acum nu îi vine să creadă că nu mai are alături cele mai dragi ființe. Aproape zilnic își strigă suferința în mediul online, acolo unde sute de persoane o consolează și o încurajează. Într-una dintre cele mai recente postări ale sale, tânăra a scris un mesaj emoționant:

„Astăzi plâng, mâine râd! Asta-s eu, o femeie care a luptat cu viața și nu a renunțat nici măcar o secundă, indiferent cât de neagră era situația!”

Și luptă pentru că nu are în contro! Logodnicul ei a părăsit această lume, dar i-a lăsat o comoară neprețuită - un bebeluș de care ea trebuie să aibă grijă.

Mesajul publicat de Alina Luca pe TikTok
Mesajul publicat de Alina Luca pe TikTok

Femeia recunoaște că are și momente de slăbiciune din când în când, dar asta nu înseamnă că renunță la misiunea ei de pe Pământ, aceea de a-și crește băiețelul care i-a mai rămas.

„Pe pământ, tot ce există are nevoie, din când în când, să plângă.”, a mai scris Alina Luca pe rețelele sociale.

Prietenii ei din mediul online îi sunt alături în fiecare zi și îi scriu gândurile lor bune în secțiunea de comentarii, în speranța că îi vor putea mângâia sufletul îngenuncheat de durere. Iată câteva dintre mesajele primite de tânără:

„Of, doamne, bunul Dumnezeu să vă întărească să puteți trece peste acest pas al vieții, de trecut nu o sa puteți total dar măcar să vă aline durerea că e foarte greu și ferească Dumnezeu pe toată lumea de așa mare necaz, va iubim și vă suntem alături întotdeauna”/ „Doamne, măicuță sfântă, ajută-ne să putem trece de acest mare necaz, îmi plânge sufletul de acest necaz. Vă iubește mami”/ „Multă putere sa aveți”/ „Of, doamne, ce mai familie frumoasă ați fost Alina dragă, Dumnezeu să-i odihnească în pace lângă îngeri pe soțul și copilașul tău”/ „Dumnezeu să îl odihnească în Împărăția lui!iar ție, multa putere si Dumnezeu să te întărească!”

Alina Luca alături de familia ei, înainte de tragedia din 30 aprilie 2023
Alina Luca alături de familia ei, înainte de tragedia din 30 aprilie 2023

-----------

Știrea inițială

Eduard Buzura a fost găsit sâmbătă, 6 mai, în apropierea localității Igriș pe râul Mureș. Trupul său a fost găsit și scos din apă la șase zile după ce barca în care se afla împreună cu 11 persoane s-a scufundat în zona Periam Port. La doar două zile după găsirea cadavrului, alte două trupuri (ale unor copii în vârstă de 10, respectiv 6 ani) au fost găsite în Ungaria, de către autoritățile locale din zonă.

Și-a pierdut copilul și logodnicul în aceeași seară

Tot în seara nefastă din data de 30 aprilie, un copil de doar trei ani a murit înecat, în ciuda încercărilor martorului care l-a găsit de a-l salva. Copilașul era fiul partenerei lui Eduard, care se afla și ea în barcă.

Eduard Buzura şi Alina Luca, părinţi ai unui copil în vârstă de cinci luni, urmau să se căsătorească peste numai o lună. Anul acesta ar fi trebuit să fie cel mai frumos din viața lor. Tânăra, care se afla în barcă la momentul accidentului, a căzut în apele râului Mureș lângă viitorul ei soț și copilașul ei de doar trei ani. În încercarea de a-și salva băiețelul, Alina nu și-a dat seama că Eduard nu se afla lângă ea, iar la scurt timp după ce a fost scoasă din apă, tânăra a realizat că logodnicul ei nu reușise să iasă la mal. Avea să afle după câteva ore că tânărul este de negăsit, dându-și seama că, cel mai probabil, acesta și-a pierdut viața.

O tânără de 27 de ani a murit după ce a căzut în lacul Snagov. Apropiații Ramonei încă sunt în stare de șoc

După patru zile de căutări, trupul lui Eduard a fost găsit, iar cele mai sumbre vise ale tinerei s-au adeverit: logodnicul ei și-a dat ultima suflare la scurt timp după accident, iar trupul său a fost purtat în derivă de curenții râului.

Drama cumplită prin care trece tânăra

Acum, femeia trăieşte o adevărată dramă. Speră să fie un vis urât din care să se poată trezi la un moment dat, dar realitatea, din păcate, arată altfel. De când fiul şi cel care avea să-i devină soţ au pierit în apele Mureşului, tânăra îşi strigă durerea adesea pe reţelele sociale. Compasiunea pe care oamenii cu suflet mare i-o arată o ajută, dar nu-i poate aduce înapoi la viaţă pe cei dragi.

De ce mi i-ai luat, Doamne, pe amândoi, cu ce ți-am greșit să îmi faci așa ceva... nu voi putea trăi niciodată fără ei doi.... ai mai lăsat și un copil fără tată, de ce mă pui în halul ăsta la încercare...Trebuia să fie cel mai frumos an și l-ai transformat într-un coșmar din care nu ne putem trezi. Vă voi iubi mereu”, a fost primul mesaj publicat de aceasta pe rețelele sociale.

La trei zile după ce trupul logodnicului ei a fost găsit în apropiere de locul accidentului, Alina și-a făcut din nou publică suferința pe pagina sa de Facebook.

„Aş vrea să-ţi spun cât mi-e de dor de tine, dar nu pot, fiindcă nu eşti aici. Aş vrea să te ţin strâns la piept, dar nu pot, fiindcă nu eşti aici. Aş vrea să vorbim, dar nu pot, fiindcă nu eşti aici. Aş vrea să-ţi cer sfatul, dar nu pot, fiindcă nu eşti aici. Aş vrea să-ţi cumpăr un cadou, dar nu pot, fiindcă nu eşti aici. Aş avea nevoie de ajutorul tău, dar nu mă poţi ajuta, fiindcă nu eşti aici. Aş vrea să-ţi aud glasul, să-ţi văd chipul şi să-ţi simt mirosul, dar nu pot, fiindcă nu eşti aici. Şi nu te-ai dus undeva, nu eşti în vizită la un prieten, nu eşti în concediu sau la cumpărături. Ai plecat definitiv într-un loc fără de întoarcere, iar eu am rămas tânjind după tine. Şi nu pot decât să plâng, iar toate lacrimile din lume nu vă pot aduce înapoi”, a scris femeia îndurerată pe pagina sa de Facebook.

Din nefericire, tragedia din viața Alinei nu se oprește aici. A aflat că trupurile celor doi nepoți ai săi, în vârstă de 10 și 6 ani, au fost găsite de către autoritățile maghiare, după ce acestea au fost purtate de curenții din râu până la intrare în Ungaria. Celălalt bărbat care este încă dispărut este cumnatul tinerei. O zi fatidică pentru familia ei. 

Accidentul care a șocat o țară întreagă

După publicarea postărilor, sute de internauți i-au transmis gânduri bune tinerei sfâșiate de durere. Accidentul a șocat o țară întreagă, iar oamenii au empatizat instant cu supraviețuitorii accidentului. La doar o zi după incident, un tânăr a compus o poezie despre momentele terifiante prin care, cel mai probabil, au trecut cele 12 persoane aflate în barcă. 

Ceasul rău aici se-așterne, / La o margine de sat, / În dreptul unei terase, / O barcă s-a răsturnat. / Cântec, joc, lume voioasă, / De îndată s-au oprit, / Când din apa rece, seara, / Țipetele au pornit. / Tragic pentru cei de-aici, / Ce priveau cu disperare, / Cum neputincioși fiind, / Pan' la ultima suflare. / Mureș cu ape învolburate, / Ce străbați câmpii și lunci, / Te-ai gândit c-aici la Periam, / Barca tu să o scufunzi. / Milă nu ți-a fost puțin, / Ca să curmi viață de prunc, / Și alte patru persoane, / Tu să le iei în adânc. / Mureș, ce putere ai? / Să răpești sute de vieți, / Fără să dai socoteală, / Că odată ai să seci. / Mureș apă curgătoare, / Strigă suflete din tine, / Că-ntr-o seară-așa frumoasă, / Ai distrus tu o familie. / Mulți pe marginea ta, Mureș, / Stau privind mai îngroziți, / Poate din a tale ape, / Ies cumva cei dispăruți. Dumnezeu să îi odihnească în pace pe toți cei care Mureșul(râul) i-a răpit de lângă cei dragi!”, a scris autorul. 

Reamintim că tragedia care a şocat o ţară întreagă s-a petrecut în seara de 30 aprilie 2023. Eduard Buzura, alături de iubita și fiul ei, plus alte nouă persoane, s-au urcat într-o barcă de lemn care nu a apucat să se depărteze prea mult de mal. Ambarcaţiunea nu era înmatriculată, barcagiul nu avea permis, în plus, se afla sub influența alcoolului.

Alina a fost salvată din apele învolburate ale Mureșului, dar băiețelul ei, în pofida manevrelor de resuscitare, nu a putut fi salvat. Trupul lui Eduard a fost recuperat din ape la mai bine de șase zile de la tragicul incident.

Surse foto: Facebook Alina Luca Tiktok Alina Luca 

Surse articol: România TV, Antena 3 CNN, Adevărul, Capital, WOWbiz

Articolul urmator
Eliza, o elevă eminentă din Mureș, și-a dat ultima suflare după ce ar fi luat prea multe pastile pentru hipertensiune
Eliza, o elevă eminentă din Mureș, și-a dat ultima suflare după ce ar fi luat prea multe pastile pentru hipertensiune
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta
Incepe quiz
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.