Florin Morariu, eroul din Londra, devine astăzi primul român decorat de Regină pentru curaj

Redactor Divahair.ro

Florin Morariu este considerat erou în Londra! A primit acest titlu după atacurile teroriste din 2017, când a lovit un terorist și a adăpostit mai multe persoane în brutăria sa. Acum, curajul său va fi răsplătit de Regina Elisabeta cu distincția pentru curaj, „ Queen’s Commendation for Bravery”, “pentru că a ajutat alte persoane în timpul unui atac terorist”, după cum se arată în motivație.

Românul a anunțat încă de ieri, pe pagina sa de Facebook, că va pleca spre Londra, iar astăzi a postat o imagine cu ținuta pe care o va purta.

În noaptea de 3 spre 4 iunie, trei persoane au intrat cu o dubă în oamenii care se aflau pe o stradă intens circulată din Londra, după care au început să îi atace cu un cuțit. Florin Morariu muncea într-i brutărie din zonă, când a văzut incidentul și a sărit în apărarea oamenilor. El l-a lovit pe unul dintre atacatori cu un făcăleț și a adăpostit în brutărie mai multe persoane.

„Queen’s Commendation for Bravery”, distincția pe care o va primi românul astăzi, se acordă civililor și militarilor încă din 1994.

Articolul urmator „Eroul din noapte”: Un băiețel de 11 ani a trecut, singur, granița din Ucraina în Slovacia

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.