Horia Alexandrescu a murit, la vârsta de 74 de ani. Reputatul jurnalist suferea de o boală gravă

Horia Alexandrescu a murit, la vârsta de 74 de ani. Reputatul jurnalist suferea de o boală gravă

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Zi de doliu în presa din România. Reputatul jurnalist Horia Alexandrescu a murit, la vârsta de 74 de ani, din cauza cancerului la plămâni care îi măcina trupul de ceva vreme, dar pe care a descoperit-o recent.

Tragica veste a fost făcută publică de către fiica lui pe profilul de Facebook al acestuia: ”Tata a plecat...”, atât a putut scrie Anca Alexandrescu, cu sufletul zdrobit de durere. Horia Alexandrescu a fost ziarist, director și fondator al multor ziare apărute în România de după 1989.

Horia Alexandrescu prezentand Cafeneaua Politica

Horia Alexandrescu a absolvit Institutul de Educaţie Fizică şi Sport şi Facultatea de Ziaristică, din cadrul Academiei „Ştefan Gheorghiu". A debutat în presă în anul 1971 la ziarul Sportul. Din anul 1977, a scris la Scânteia Tineretului, iar din 1989 a activat la secţia sport a Tineretului Liber. Începând cu 1989 a fost secretar general de redacţie la Tineretul Liber, iar apoi redactor-şef adjunct la aceeaşi publicaţie. În anul 1990, a înfiinţat „Sport Star", un ziar de sport care nu s-a bucurat de succes.

În toamna anului 1990, alături de Adrian Sârbu şi de alţi cinci jurnalişti a fondat cotidianul Curierul Naţional, fiind totodată şi directorul general al publicaţiei. În 1992 vinde toate acţiunile pe care le avea la Curierul Naţional, iar în 1993 părăseşte ziarul înfiinţat în 1990 şi pune bazele unui nou cotidian, Cronica Română. Părăseşte acest ziar în anul 2001 şi înfiinţează cotidianul Independent.

În 2004, a realizat şi moderat o emisiune la Televiziunea Română, „Cafeneaua politică", emisiune premiată cu Premiul pentru jurnalism „Pamfil Şeicaru".

Regretatul jurnalist a avut și câteva lucrări publicate:

  • Aur olimpic românesc (1980)
  • Olimpiada californiană (1982)
  • Steaua, campioana Europei (1986)
  • Athos: călător la Sfântul Munte (2007)

 

Articolul urmator
A murit cea mai în vârstă femeie din România! Viorica Hogaș și-a luat adio de la cele lumești la vârsta de 108 ani
A murit cea mai în vârstă femeie din România! Viorica Hogaș și-a luat adio de la cele lumești la vârsta de 108 ani
De ce boala vei suferi la batranete?
Incepe quiz
De ce boala vei suferi la batranete?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.