În curând, telefonul te va avertiza dacă te afli în apropierea unui bolnav de coronavirus

În curând, telefonul te va avertiza dacă te afli în apropierea unui bolnav de coronavirus

Redactor Divahair.ro

Telefonul tău te va avertiza, în curând, dacă ești în apropierea unei persoane care a fost testată pozitiv cu coronavirus. Cum este posibil? Giganții Apple și Google și-au unit forțele pentru a crea astfel de aplicaţii destinate smartphone-urilor în scopul localizării celor care au contractat noul coronavirus, dar celor care au intrat în contact cu aceștia.

Citește și Ne dezinfectăm mâinile și fața, dar știai că și căile respiratorii trebuie igienizate? Iată cum!

"Dat fiind că transmiterea COVID-19 se poate face prin apropierea dintre persoanele afectate, oficialii din domeniul sănătăţii publice au stabilit că depistarea contactelor constituie un instrument valoros pentru încetinirea răspândirii bolii", este anunțul celor două mari companii.

"Autorităţi pentru sănătate publică, universităţi, ONG-uri din întreaga lume depun eforturi importante pentru dezvoltarea tehnologiilor opţionale de localizare a contactelor. Pentru a avansa această cauză, Apple şi Google vor lansa o soluţie completă care include sistemul Interfața programelor de aplicație (Application programming interfaces - API) şi tehnologii de operare pentru a asista la depistarea contactelor. Dată fiind nevoia urgentă, planul este să fie implementată această soluţie în două etape, fiind menţinute sistemele puternice de protecţie a sferei private a utilizatorilor

Iniţial, în luna mai, ambele companii vor prezena sisteme de tip API care permit interoperabilitatea între dispozitive Android şi iOS prin utilizarea de aplicaţii ale autorităţilor de sănătate publică. Aceste aplicaţii oficiale vor fi disponibile pentru a fi descărcate de către utilizatori prin respectivele magazine online de aplicaţii (app stores).
În al doilea rând, în următoarele luni, Apple şi Google vor colabora pentru a permite lansarea unei platforme mai largi pentru depistarea contactelor, funcţională prin sistemul Bluetooth, integrând această funcţie în alte platforme.

Citește și: Pacientul 102, vindecat la Arad de COVID-19, a trecut prin Iad și spune ce tratament i s-a administrat. Ce medicamente i-au dat medicii ca să se facă bine

Aceasta este o soluţie mai robustă decât sistemul API şi va permite participarea unui număr mai mare de persoane, dacă optează pentru acest lucru, permiţând şi interacţiunile cu un sistem mai larg de aplicaţii şi autorităţi de sănătate publică. Normele private, transparenţa şi acordul au cea mai mare importanţă în acest efort şi aşteptăm să construim această funcţie în consultare cu părţile interesate. Vom publica informaţii despre activităţile noastre pentru a putea fi analizate de alţii", precizează Google şi Apple.

Surse foto: IStock

Articolul urmator
Un bărbat recunoaște că a cheltuit 73.000 de dolari pe operații estetice și nu se oprește curând. "Vreau să arăt ca o păpușă"
Un bărbat recunoaște că a cheltuit 73.000 de dolari pe operații estetice și nu se oprește curând. "Vreau să arăt ca o păpușă"
Fă testul acesta și, la finalul lui, o să afli dacă ești făcută să trăiești la țară sau la oraș
Incepe quiz
Fă testul acesta și, la finalul lui, o să afli dacă ești făcută să trăiești la țară sau la oraș

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.