Incendiu violent la Spitalul Matei Balș. Patru victime și 120 de pacienți evacuați

Redactor Divahair.ro

Un incendiu violent a izbucnit la Institutul Matei Balș din București, în urmă cu doar câteva ore, într-un salon cu pacienți Covid-19 conectați la oxigen. Conform bilanțului actualizat de autorități, există patru morți și 120 de pacienți evacuați.

Autoritățile au reușit să stingă focul și să transfere o parte din pacienți către alte spitale de urgență, restul fiind transferați către celelalte pavilioane de la Matei Balș. Conform declarațiilor recente ale Ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, incendiul a fost extrem de violent, dar cauza rămâne încă necunoscută.

incendiu spital

A fost un incendiu violent, dar nu știm cauza. Sunt patru pacienți la ATI Matei Balș, ceilalți au fost transferați la alte spitale. Sunt două piste: o problemă punctuală, o greșeală individuală, datoria noastră este să ne uităm la greșelile din sistem. Aștept să văd rapoartele de control care s-au făcut, am cerut toate aceste rapoarte în urmă cu 6 luni”, a declarat Ministrul Sănătăți pentru Mediafax.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 05:00. Trei pacienți au decedat în timpul incendiului și unul ulterior. Conform spuselor lui Raed Arafat, toți pacieții din salonul afectat erau pacienți Covid-19 conectați la oxigen, în stare medie spre severă.

O situație similară s-a petrecut la finalul anului trecut, la Piatra Neamț, când secția de terapie intensivă a spitalului, unde erau pacienți Covid-19 conectați la oxigen, a fost cuprinsă de flăcări. Incendiul s-a soldat cu 10 morți iar medicul de gardă, care a încercat să salveze pacienții, a suferit arsuri pe 80% din suprafața corpului!

Sursa: mediafax.ro

Sursa foto: mediafax.ro

Articolul urmator Un tânăr grav bolnav a primit o nouă șansă la viață. Povestea transplantului de inimă de la spitalul Floreasca

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.