Incendiu violent la Spitalul Matei Balș. Patru victime și 120 de pacienți evacuați

Incendiu violent la Spitalul Matei Balș. Patru victime și 120 de pacienți evacuați

Redactor Divahair.ro

Un incendiu violent a izbucnit la Institutul Matei Balș din București, în urmă cu doar câteva ore, într-un salon cu pacienți Covid-19 conectați la oxigen. Conform bilanțului actualizat de autorități, există patru morți și 120 de pacienți evacuați.

Autoritățile au reușit să stingă focul și să transfere o parte din pacienți către alte spitale de urgență, restul fiind transferați către celelalte pavilioane de la Matei Balș. Conform declarațiilor recente ale Ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, incendiul a fost extrem de violent, dar cauza rămâne încă necunoscută.

incendiu spital

A fost un incendiu violent, dar nu știm cauza. Sunt patru pacienți la ATI Matei Balș, ceilalți au fost transferați la alte spitale. Sunt două piste: o problemă punctuală, o greșeală individuală, datoria noastră este să ne uităm la greșelile din sistem. Aștept să văd rapoartele de control care s-au făcut, am cerut toate aceste rapoarte în urmă cu 6 luni”, a declarat Ministrul Sănătăți pentru Mediafax.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 05:00. Trei pacienți au decedat în timpul incendiului și unul ulterior. Conform spuselor lui Raed Arafat, toți pacieții din salonul afectat erau pacienți Covid-19 conectați la oxigen, în stare medie spre severă.

O situație similară s-a petrecut la finalul anului trecut, la Piatra Neamț, când secția de terapie intensivă a spitalului, unde erau pacienți Covid-19 conectați la oxigen, a fost cuprinsă de flăcări. Incendiul s-a soldat cu 10 morți iar medicul de gardă, care a încercat să salveze pacienții, a suferit arsuri pe 80% din suprafața corpului!

Sursa: mediafax.ro

Sursa foto: mediafax.ro

Articolul urmator
Doi bărbați au ajuns la Institutul „Matei Balș” cu o boală rară, după ce au consumat mâncare la conservă
Doi bărbați au ajuns la Institutul „Matei Balș” cu o boală rară, după ce au consumat mâncare la conservă
Ce tip de umor ai?
Incepe quiz
Ce tip de umor ai?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.