Instructor de fitness, care a crezut că are întindere musculară, primește un diagnostic devastator la doar 24 de ani

Instructor de fitness, care a crezut că are întindere musculară, primește un diagnostic devastator la doar 24 de ani

Lorena Pintilie

Un instructor de fitness din Winchester, Marea Britanie, a trecut prin momente îngrozitoare când a aflat că ceea ce lua drept o întindere musculară la nivelul gâtului s-a dovedit a fi ceva mult mai grav. Durerea cauzată de „o poziție incomodă din timpul somnului” sau de „o întindere musculară cauzată de exercițiile fizice” s-a transformat într-o boală cruntă care i-a schimbat total viața tinerei ce număra atunci doar 24 de ani.

Lily Venus, un instructor de fitness în vârstă de 26 de ani din Anglia, a primit o veste devastatoare după ce s-a dus să investigheze o durere suspectă de gât, pe care o considera o întindere musculară.

Britanica și-a vizitat medicul de familie, plângându-se de o durere înțepătoare în zona gâtului, presupunând că este vorba de o afecțiune minoră cauzată de suprasolicitare prin exerciții fizice, însă medicii aveau să îi dea o veste cruntă. Pe lângă sursa de disconfort, tânăra mai prezentase câteva alte simptome ciudate, inclusiv senzația de oboseală și amețeală, dar nu s-a gândit că ar fi vorba de ceva grav.

Calvarul unei femei diagnosticată cu misofonie. „Sunetul oamenilor care mănâncă îmi face atât de mult rău, încât nu pot respira”

Ceea ce părea o întindere musculară s-a dovedit a fi cancer

Lui Lily i s-a întors lumea cu susul în jos când a descoperit că nu era „doar o durere de gât”, ci că prezenta tumori în ambele părți ale gâtului, în piept și pe plămâni. După mai multe investigați, a fost diagnosticată cu limfom Hodgkins în stadiul patru (un tip de cancer al sângelui) și a fost nevoită să urmeze mai multe runde de chimioterapie istovitoare.

Lily împreună cu cursantele ei în sala de sport

În septembrie 2021, predam aproximativ șase cursuri de exerciții fizice pe săptămână prin Zoom. Am început să mă confrunt cu această amețeală ciudată, dar nu m-am gândit prea mult la asta. De asemenea, eram incredibil de obosită. Dormeam cel puțin o dată pe zi, iar trezitul dimineața era dificil, indiferent de cât de mult dormeam”, a explicat tânăra.

Cum a început povestea tinerei

Pe 7 noiembrie 2021, eu și partenerul meu, Ryan, am stat două nopți într-o mică cabană din Petersfield. În ziua în care am plecat, am condus până la York pentru a ne lua noul cățeluș, iar pe drum, am avut o senzație ciudată în gât. Mă simțeam de parcă aș fi dormit ciudat. Simptomele mele au continuat și în săptămâna următoare, dar încă aveam impresia că eram doar epuizată din cauza noului cățeluș și a exercițiilor fizice, iar durerea de gât era din cauza unei întinderi a gâtului. La sfârșitul acelei săptămâni, mi-a apărut o umflătură chiar deasupra claviculei. Disconfortul mă împiedica să pot preda (exerciții ce implicau) părțile superioare ale corpului la cursurile mele de exerciții fizice, așa că mi-am făcut o programare la medic”, își amintește britanica.

Medicul lui Lily a îndrumat-o către secția de Urgențe, ceea ce ea a considerat a fi o „reacție exagerată”. Două săptămâni mai târziu, a fost diagnosticată cu limfom Hodgkins și a început să urmeze tratamentul corespunzător la University Hospital Southampton, chiar înainte de Crăciunul din 2021.

Instructorul fitness, Lily, pe patul de spital administrându-și tratamentul de chimioterapie cu ajutorul unei asistente medicale

Cu ce s-a confruntat Lily după aflarea diagnosticului

Mi s-a spus că, din cauza chimioterapiei, există o mică șansă să-mi pierd fertilitatea. Mi s-a oferit FIV, ceea ce ar fi întârziat tratamentul meu cu aproximativ șase luni. Mi s-a părut foarte greu să iau această decizie. Am vorbit cu Ryan despre asta și mi-a spus: 'Fără tine, nu există niciun copil. Este important să te facem sănătoasă cât mai repede posibil'. Sunt atât de recunoscătoare că așa a privit el situația, deoarece cancerul meu era deja în stadiul patru, iar limfomul Hodgkins se dezvoltă rapid. Cine știe unde aș fi fost dacă nu aș fi început imediat chimioterapia”, a mai spus aceasta.

Tânăra a început imediat chimioterapie și a reușit să țină pe loc cumplita boală. A făcut 12 runde de chimioterapie pe parcursul a șase luni, iar ultimele opt doze au fost mai mici, căci corpul ei dădea semne de recuperare și cancerul răspundea la tratament.

Lily la ultima ședință de chimioterapie alături de asistente medicale în camera de spital

Acum se află în remisie de 12 luni, adăugând că este „atât de recunoscătoare” medicilor pentru că i-au depistat boala rapid. „Simt că depistarea cancerului meu în stadiul în care se afla este unul dintre motivele pentru care am reușit să ajung la remisie”, a spus ea.

O femeie cu dizabilități a fost nevoită să se târască singură la baie, în avion, după ce însoțitorul de zbor a refuzat să o ajute

A ieșit învingătoare în fața cumplitei boli

Fertilitatea lui Lily nu a fost afectată, în cele din urmă, iar acum tânăra își reface viața cu sprijinul partenerului ei de opt ani, Ryan Lynch, în vârstă de 36 de ani, proprietar al unei afaceri de grădinărit. 

Întotdeauna am visat să fiu mamă, iar faptul că nu știam dacă voi putea obține acest titlu nu a făcut decât să mă facă să tânjesc și mai mult după el. În timpul tratamentului, a trebuit să accept schimbări precum pierderea părului, faptul că nu mai puteam să mă prezint în fața oamenilor așa cum o făceam în trecut și că nu mai puteam să îmi trăiesc viața așa cum o făceam altă dată. După tratament, a trebuit să accept faptul că nu voi mai recupera acel an în care rutina mea era despre tratamente și recuperare, dar mă bucur că am trecut cu bine peste!”, a mai declarat aceasta.

Lily stând pe un fotoliu la câteva luni după ce „a bătut” cancerul

Acum am o mulțime de alergii noi, iar inima mea și alte organe vor fi pentru totdeauna mai slabe decât au fost, dar sunt atât de recunoscătoare că pot merge mai departe, și mă voi bucura de orice moment, oricât de mic ar fi, din viața mea”, a mai spus Lily.

Povestea tinerei a fost percepută ca o dovadă de eroism, o sursă de inspirație pentru toți cei care trec sau au trecut prin aceleași etape ca și ea. Concluzia pe care trebuie să o tragem la finalul acestei povești este că oricât de grea ți s-ar părea viața, mereu există o luminiță la capătul tunelului.

Surse foto: Facebook - Lily Venus, Instagram - Lily Venus (@lilyvenus)

Surse articol: Mirror

Articolul urmator
O femeie de 77 de ani s-a căsătorit cu ea însăși! „Am fost doar eu cu mine timp de 40 de ani și nu am avut nevoie de nimeni altcineva"
O femeie de 77 de ani s-a căsătorit cu ea însăși! „Am fost doar eu cu mine timp de 40 de ani și nu am avut nevoie de nimeni altcineva"
Testul de geografie pe care îl trec doar 4% dintre oameni
Incepe quiz
Testul de geografie pe care îl trec doar 4% dintre oameni

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.