ÎPS Calinic a ajuns de urgență la spital! Se află internat la Floreasca

ÎPS Calinic a ajuns de urgență la spital! Se află internat la Floreasca
Mariana Voinea
Luni, 03.06.2024

Înaltpreasfințitul Calinic este internat în spital după un incident ce a avut loc la sfințirea unei troițe. Fiind cunoscut ca având probleme cardiace, acum înalta față bisericească se confruntă cu probleme la piciorul stâng, la nivelul căruia va suferi o intervenție chirurgicală în zilele următoare.

Părintele Pimen de pe muntele Athos despre românii care au animale de companie: „Două mâțe în casă și 10 avorturi. O să dăm răspuns pentru toate astea în fața lui Dumnezeu."

Înaltpreasfințitul Calinic, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, este internat în spital. Din primele informații, prelatul ar fi căzut în timp ce participa la sfințirea unei troițe, suferind o fractură la nivelul genunchiului.

Înaltpreasfințitul Calinic a fost dus de urgență la Spitalul din Pitești, unde medicii au decis să-l transfere în capitală cu ajutorul unei ambulanțe din cadrul Serviciului de Ambulanță Argeș. Acum este internat la Spitalul Floreasca, iar din sursele medicale este posibil să fie operat în zilele următoare.

ÎPS muscelului și argesului in timpul unei slujbe imbracat in haine preoțești aurii cu ochelari la ochi

În urma informațiilor apărute în presă, reprezentanții Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului au făcut pe pagina oficială de Facebook următoarele precizări: „Având în vedere mai multe informații publicate în spațiul mass-media, cu privire la starea sănătății Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, face următoarele precizări:

În după amiaza zilei de 2 Iunie 2024, după slujba de sfințire a unei troițe în zona Drumului Național 73 - Rucăr-Bran, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul, a suferit o afecțiune la piciorul stâng, incident care nu a pus, și nu pune în pericol viața Înaltpreasfinției Sale.

Urmare acestui incident, Ierarhul Argeșului și Muscelului a fost transportat imediat, fără intervenția unei ambulanțe, la Spitalul Județean din Municipiul Pitești, iar în urma investigațiilor primare, echipa medicală a hotărât transferul la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din Capitală.

Precizăm că starea sănătății Înaltpreasfinției Sale este foarte bună, se află sub supraveghere medicală permanentă, urmând o serie de investigații de specialitate, în vederea pregătirii pentru o intervenție chirurgicală la piciorul stâng.

Înaltpreasfinția Sa, mulțumește cu recunoștință, cadrelor medicale de la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, de la Spitalul Județean Argeș, pentru profesionalism și ajutor, precum și tuturor ierarhilor, clericilor, monahilor și credincioșilor, pentru rugăciuni și susținere.
Dumnezeu să ne aibă pe toți în pază!
Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului”.

La vârsta de 79 de ani, Calinic Argeșeanul a oficiat Sfânta Liturghie în localitatea Vlădești, la schitul Sfântul Neagoe Basarab, după care a mers la Rucăr, unde a sfințit o troiță ridicată pe culoarul Rucăr-Bran, acolo unde s-a și produs regretabilul accident.

„În duminica a cincea după Sfintele Paști, Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul, dimpreună cu un sobor de preoți și diaconi a oficiat slujba de sfințire a unei troițe, aflată pe traseul Rucăr-Bran”, a anunțat Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.

Ce i s-a întâmplat unei femei care a vrut să urce pe Muntele Athos

Înaltpreasfințitul Calinic deține un ATV și a fost parlamentar

Pe data de 6 iunie 1944 se năștea Calinic Argatu în comuna Cracăul Negru din județul Neamț. A absolvit Seminarul Teologic de la Mănăstirea Neamț, unde a fost admis în 1959, și a devenit stareț la Mănăstirea Sinaia între 1977 și 1981, urmând să activeze și ca stareț al Mănăstirii Cernica, între 1981 și 1985. După decembrie 1989, a fost avansat în rang de episcop al Argeșului și Muscelului, ulterior devenind arhiepiscop în anul 2009.

Calinic Argatu a cochetat și cu viața politică, fiind convins de Cătălin Rădulescu (fost deputat PSD) să facă acest pas. „Cătălin Rădulescu m-a vizitat cu un prieten al său la Curtea de Argeş prin februarie 1990, şi din vorbă în vorbă, am ajuns şi pe pajiştea alegerilor în Parlament.

A două surpriză, a fost, desigur, propunerea de a fi de acord să fiu independent, ca şi candidat pe lista FSN. Ţin minte că doctorul Rădulescu m-a întrebat la un moment dat: „N-aţi fi de acord să candidaţi pentru un loc de deputat în Parlamentul României?”. Vorbele m-au surprins de-a binelea”, a povestit pentru Adevărul Înalt Preasfințitul Calinic.

Ne-am bucura, mi-a mai spus oaspetele, să fiţi de acord. E nevoie în noua legislatură şi de clericii Bisericii Ortodoxe. Ceilalţi de la cultele din România vor candida şi vor fi aleşi, iar Biserica Ortodoxă va sta pe alături”. Mi s-a părut foarte pertinent argumentul doctorului Rădulescu”, a rememorat acele vremuri Calinic Argatul.

arhiepiscopul muscelului și argeșului ține în mână mai multe lumânări aprinse cu semnul tricolorului în biserică

Pentru că Patriarhul Teoctist nu a fost de acord cu ideea, i-a cerut imediat să își anunțe retragerea din Cursa electorală a anului 1990. Arhiepiscopul s-a conformat, dar din cauza unui viciu de procedură, a apărut pe listele parlamentare FSN.

„În luna mai 1990 au avut loc alegerile pentru Parlament, pe bază de liste, unde eram în cârd descrescând, eu ocupând locul trei. Când am văzut rezultatele m-am cam speriat. Nu-mi venea să cred ochilor. Cei de la organizaţia F.S.N. nu operaseră în liste, ci doar îmi trimiseseră o dovadă că mi s-a aprobat solicitarea.

Am crezut că e glumă. Aşa, tam-nesam, hai pe listă! Şi aşa am ajuns deputat, în prima legislatură, vrând-nevrând, ca Păcală primar!”, declara la acel moment, amuzat, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului tot pentru publicația anterior menționată.

Mare pasionat de plimbările cu ATV pe drumul de munte, autor a 14 cărți și membru al Uniunii Scriitorilor din România, Înaltpreasfințitul Calinic a fost deconspirat ca fiind colaborator al securității sub numele „Zamfir” în urma dezvăluirilor din partea CNSAS (Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității), în anul 2007. Un an mai târziu, Curtea de Apel București a stabilit că verdictul CNSAS a fost eronat, iar activitatea clericului nu a putut fi încadrată la capitolul „poliție politică”.

Surse foto: facebook.com, facebook.comfacebook.comfacebook.com

Surse articol: romaniatv.netspynews.rofanatik.ro

Articolul urmator »
Florin Busuioc, de urgență la spital. Care este starea lui acum
Florin Busuioc, de urgență la spital. Care este starea lui acum
Mariana Voinea | Luni, 17.02.2025
Incepe quiz
Cat de mult iti plac baietii rai?
Cat de mult iti plac baietii rai?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Ne găsești pe