Mama a patru copii a fost părăsită de soț la câteva zile după ce a rămas paralizată. Soarta i-a surâs din nou când credea că totul este pierdut

Mama a patru copii a fost părăsită de soț la câteva zile după ce a rămas paralizată. Soarta i-a surâs din nou când credea că totul este pierdut

Anca Marcus

Într-o lume plină de provocări, există povești care ne amintesc că iubirea poate fi remediul pentru cele mai adânci răni. Povestea Rionei Kelly este una dintre ele, un exemplu strălucitor de curaj, perseverență și dragoste care a renăscut în mijlocul disperării.

În martie 2015, viața Rionei Kelly din Halifax, Yorkshire, a fost dată peste cap de un accident vascular cerebral devastator care a lăsat-o paralizată de la talie în jos.

Soțul a părăsit-o la 5 zile după ce a rămas țintuită la pat

Dar cum un necaz nu vine niciodată singur, Riona avea să primească o altă lovitură cruntă. La doar cinci zile de la primirea veștii dureroase a paraliziei, soțul ei a decis să pună capăt căsniciei lor, după mai bine de 14 ani, într-un moment în care avea cea mai mare nevoie de sprijinul său.

Femeia a rămas singură, cu patru copii de crescut - Leighanra (16 ani), Caleb (1 an), Izabela (9 ani) și Logan (5 ani) - nu a fost luat în considerare.

Cu ajutorul prietenei sale apropiate, Sarah, și a celor patru copii, Riona a început totuși lupta pentru recuperare.

”După ce soțul meu m-a lăsat în spital, prietena mea, Sarah, a devenit ruda mea apropiată, ea și copiii m-au sprijinit în timpul recuperării mele. Privind în urmă îmi dau seama că aveam o căsnicie stricată, dar ne construisem o viaţă împreună şi aveam responsabilităţi. Era momentul în care aveam cel mai mult nevoie de soțul meu”, mărturisește Riona.

Cu fiecare zi care trecea, cu fiecare sesiune de fizioterapie și cu fiecare efort supraomenești, ea începea să-și recapete independența:

”În acel moment, medicii mi-au spus că nu voi mai merge niciodată. Am avut un accident de mașină cu 18 luni în urmă și mi-au spus că asta ar fi putut provoca probleme la coloana vertebrală. Prima dată când am ieșit într-un scaun cu rotile afară am simţit că toată lumea se uită la mine, am urât totul și m-am urât pe mine. Dacă mi-ar fi dat cineva să aleg, mi-aş fi pus capăt zilelor, nu mai voiam să trăiesc”.

A avut curaj să iubească din nou

Keith Mason și Riona Kelly zâmbind

Riona a început să înflorească și să-și dorească să trăiască din plin viața, încetul cu încetul. Iar atunci când credea că totul este pierdut, soarta i-a surâs. L-a cunoscut pe Keith Mason, un antrenor personal care avea să devină un adevărat erou în viața ei.

Pe măsură ce lupta ei pentru a merge din nou devenea realitate, bărbatul s-a transformat într-un sprijin necondiționat și, în cele din urmă, în iubitul ei. 

”După ce am suferit accidentul vascular cerebral, nu numai că a trebuit să mă confrunt cu paralizia, dar am avut de-a face cu pierderea soţului meu şi a căsniciei de 14 ani.

După sesiunile de fizioterapie, Keith și cu mine am rămas în contact, el mă întreba cum mă simt şi ce mai fac și relația noastră a înflorit de acolo.

Acum suntem împreună de 11 luni, copiii îl plac foarte mult și în sfârșit simt că trăiesc viața pe care o merit”,  a mărturisit Riona, cu o strălucire de bucurie în ochi.

Riona si noul ei partener de viata

Fostul soț al Rionei: „I-am spus Rionei că vreau să divorțez în dimineața de dinaintea accidentului vascular cerebral”

Pe de altă parte, tatăl copiilor Rionei, Richard, simțindu-se nevoit să-și explice gestul de a-și părăsi familia într-un moment atât de dificil, a subliniat că decizia de a divorța a fost luată înainte ca soția sa să fie afectată de accidentul vascular cerebral.

„I-am spus Rionei că vreau să divorțez în dimineața de dinaintea accidentului vascular cerebral, nu în timp ce era în spital.  În timp ce era în spital, am vizitat-o cât de mult am putut seara, a trebuit să am grijă de copii, să am grijă de casă și să conduc o afacere.  Am locuit în casă cu Riona și copiii înainte de ne separa în cele din urmă, iar amândoi am trecut mai departe”, spune fostul soț al Ronei. 

Cu toate acestea, pentru Riona, rănile sufletești provocate de plecarea soțului ei au adăugat o greutate imensă procesului de recuperare.

În această poveste, vedem cum dragostea, susținerea și perseverența pot vindeca cele mai adânci răni și pot aduce lumină în cel mai întunecat colț al vieții noastre.

Riona Kelly ne învață că nu există obstacole prea mari atunci când avem alături oameni care cred în noi și ne oferă dragoste necondiționată. 

În final, această poveste extraordinară ne amintește că în inima întunericului, în mijlocul suferinței, poate apărea o rază de lumină care să ne ghideze către fericire și vindecare.

Surse foto: Facebook, Facebook, Facebook, Facebook

Surse articol: globalwomanmagazine, dailymail, faithit

Articolul urmator
O femeie a rămas paralizată luni de zile după ce a mâncat pesto expirat. Greșeala majoră pe care a făcut-o
O femeie a rămas paralizată luni de zile după ce a mâncat pesto expirat. Greșeala majoră pe care a făcut-o
Alege numele preferate de copii și aşa ți se va dezvălui ce tip de mamă o să fii
Incepe quiz
Alege numele preferate de copii și aşa ți se va dezvălui ce tip de mamă o să fii

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.