Mândrie națională! Premiul Nobel Junior 2019 a fost câștigat de un român

Cristina Gherghina

Un absolvent român al Universității Manchester, pe numele său Ștefan Pricopie, a câștigat Global Undergraduate Awards 2019, cunoscut ca Premiul Nobel Junior. 

Sursa foto Edupedu

Tânărul a fost numit, luni, câștigător al premiilor mulțumită tezei sale de licență despre învățământul public și fenomenul brain drain ( emigrarea persoanelor cu un nivel ridicat de educație).

Global Undergraduate Awards  (Premiul Nobel pentru Studenți) desemnează cele mai bune lucrări de licență, pe 25 de discipline din domenii precum științele exacte, arta și științele umaniste. Michael D. Higgins, președintele Irlandei, este cel care înmânează premiile studenților câștigătorilor.

Anul acesta, peste 3.400 de persoane de la 388 de universități din 50 de țări s-au înscris la Premiul Nobel Junior, fiind una din cele mai importante distincții pe care proaspății absolvenți de licență/ masterat o pot primi. 

Ștefan Pricopie are 22 de ani și în luna iunie a absolvit programul de economie-matematică din cadrul Facultății de Științe Sociale de la Universitatea Manchester, Marea Britanie. Tatăl său este Remus Pricopie, fost ministru al Educației și rectorul SNSPA.

Surse foto: edupedu.ro

Articolul urmator ONSȘ Fotbal - Cupa Tymbark Junior. Fluier de început al unei noi ediții

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (146)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.