Mare sărbătoare astăzi pentru creștini. Uite ce trebuie să faci ca să îți meargă bine

Mare sărbătoare astăzi pentru creștini. Uite ce trebuie să faci ca să îți meargă bine

Cristina Gherghina

De-a lungul anului, credincioșii au parte de foarte multe sarbători închinate Sf. Arhangheli, iar astăzi este una din acele zile sfinte. În fiecare an, pe 6 septembrie, creștinii ortodocși fac pomenirea unei minuni săvârșite de Sf. Arhanghel Mihail în Colose, din Frigia.

sf. arhanghel mihail

Tradiția spune că Sfântul Apostol Ioan, însoțit de Filip, a predicat Evanghelia în apropierea cetății din Colose. El a prorocit că în acel loc va țâșni un izvor cu ape vindecătoare menite pentru a vindeca bolnavii și că va fi căutat de Arhanghelul Mihail. La scurt timp, prorocia s-a îndeplinit și oameni din mai multe părți veneau pentru a se vindeca de diverse boli.

Sfântul Arhanghel Mihail i s-a arătat unui păgân din Laodiceea pe care l-a îndrumat să își ducă fata, redusă la tăcere de o boală cumplită, la acel izvor pentru a se vindeca. După ce fata a băut apa, aceasta s-a vindecat pe loc, iar ăn semn de recunoștiință, tatăl ei a ridicat o biserică acolo în numele Sf. Mihail.

Arhanghelul Mihail i s-a arătat și lui Arhip, pe care l-a sfătuit să lovească cu toiagul în stâncă pentru a face loc apei să curgă înspre biserica zidită de păgânul din Laodiceea. De atunci, locul se numește "Hones", adică "mistuire", pentru că acolo apele se mistuie în stâncă. 

În această zi sfântă, creștinii ortodocși trebuie să spună rugăciunea către Sf. Arhanghel Mihail dacă vor să le meargă bine tot anul și să fie feriți de pericole.

Rugăciune către Sfântul Arhanghel Mihail

"Sfinte și mare Arhanghele al lui Dumnezeu, Mihaile, care cel dintâi în­tre îngeri stai dinaintea Treimii celei negrăite, sprijinul și păzitorul neamu­lui omenesc, care ai zdrobit în Ceruri cu oștile tale capul prea-trufașului dia­vol și rușinezi pururea pe pământ răutatea și viclenia lui, la tine alergăm cu cre­dință și ne rugăm ție cu dragoste: fii pavăza nestricată și coif tare Sfintei Bi­serici și neamului nostru dreptcredincios, păzindu-ne cu spada ta purtătoare de fulgere de toți vrăjmașii văzuți și ne­văzuți. Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Cinste Maicii Domnului! Amin".

Surse foto: Doxologia

Articolul urmator
Cât trebuie să scoată românii din buzunar pentru un cozonac făcut de chef Cătălin Scărlătescu
Cât trebuie să scoată românii din buzunar pentru un cozonac făcut de chef Cătălin Scărlătescu
Ce trebuie sa faci ca sa te vrea barbatul dorit?
Incepe quiz
Ce trebuie sa faci ca sa te vrea barbatul dorit?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.