Melbourne a intrat pentru a doua oară în carantină, din cauza creșterii record a cazurilor de coronavirus

Melbourne a intrat pentru a doua oară în carantină, din cauza creșterii record a cazurilor de coronavirus

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Melbourne a fost pus din nou în carantină după ce orașul a înregistrat un record de 191 de cazuri noi de coronavirus.

Premierul Daniel Andrews a confirmat, marți, că oamenii din zona metropolitană a Melbourne și Mitchell Shire, la nord de oraș, vor reveni miercuri de la 23:59 pm, timp de șase săptămâni, în carantină.

Oamenii vor putea părăsi locuințele lor doar din patru motive: să cumpere mâncare și consumabile, să primească sau să ofere îngrijire, să facă exerciții și să studieze sau să lucreze dacă nu pot face asta de acasă.
"Știm că o să fim loviți de ceva foarte, foarte rău dacă nu luăm aceste măsuri astăzi", a spus Andrews.

Întreprinderile și facilitățile care s-au redeschis - inclusiv saloane de înfrumusețare, locuri de divertisment, săli de sport, biblioteci și piscine - vor trebui să se închidă, în timp ce cafenelele și restaurantele vor fi deschise numai pentru livrări.

La fel ca restricțiile anterioare, vizitele nu sunt permise, iar oamenii nu se pot aduna în grupuri mai mari de 2. Funeraliile vor reveni, de asemenea, la limita de 10 persoane, în timp ce doar cinci persoane pot participa la o nuntă.
Școlile din zonele afectate nu își vor deschide porțile pentru semestrul trei, care trebuia să înceapă luni, studenții urmând să revină la învățământ la distanță, cu excepția elevilor secundari și a școlilor speciale.
Vacanțele școlare vor fi prelungite cu o săptămână pentru a le oferi profesorilor și părinților timp să se pregătească.
Spre deosebire de restricțiile anterioare, oamenii sunt obligați să stea în reședința principală și nu pot călători la casele de vacanță.
"Acest lucru este mai strict decât ultima dată, dar suntem într-o poziție mai precară și potențial tragică acum decât am fost acum câteva luni", a spus Andrews.
Victoria a înregistrat cel mai mare număr de cazuri noi în stat de la începutul marți a pandemiei, în urma unei creșteri de 127 de cazuri luni, număr ce a reprezentat și un record.
Există 772 de cazuri active, cu mai mult de jumătate potențial provenite din transmisia comunitară.
Premierul a spus că toată lumea din Victoria cunoaște probabil pe cineva care „nu a respectat regulile la fel de bine cum ar fi trebuit”.
Peste 250 de angajați ai Forței de Apărare australiene vor fi chemați pentru a ajuta Poliția Victoria să mențină o „graniță strictă” în jurul Melbourne. Agentul principal al sănătății Victoria, Brett Sutton, a declarat că această a doua carantină a fost „necesară pentru a evita rezultatele absolut catastrofale”.

"Știu că vom vedea deja decese din cazurile pe care le-am înregistrat în fiecare zi", a spus el.
„Ce nu vreau să văd este un număr de morți mai mare decât s-a prevăzut deja”.

Articolul urmator
Vă mai aduceți aminte de Sorina, fetița din Baia de Aramă? Adopția ei a împărțit România în două, dar a ajuns acolo unde i-a fost dat, în ciudat piedicilor constante
Vă mai aduceți aminte de Sorina, fetița din Baia de Aramă? Adopția ei a împărțit România în două, dar a ajuns acolo unde i-a fost dat, în ciudat piedicilor constante
Ce bărbat îți va rupe inima în două?
Incepe quiz
Ce bărbat îți va rupe inima în două?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.