Mesajul prințului Charles pentru români a devenit viral. Vezi ce ne transmite viitorul rege al Marii Britanii

Cristina Gherghina

Nu este nici un secret că prințul Charles de Wales este îndrăgostit de țara noastră, dar și de poporul român și ale sale obiceiuri. Iată că încă o dată, Majestatea sa a arătat că România ocupă un loc special în inima sa. În cadrul unui filmuleț de 5 minute, acesta îi îndeamnă pe români să își petreacă vacanțele în țara natală.

printul Charles

Filmul realizat recent de jurnalistul britanic Charlie Ottley și prezentat marţi, 4 august, la reşedinţa prințului Charles din localitatea covăsneană Valea Zălanului, are ca scop sprijinirea turismului în România. 

Majestatea își aduce aminte cum, în urmă cu 20 de ani, la prima sa vizită în România, a descoperit o țară „uimitoare”, în care se simte "ca acasă".

"România este o ţară uimitor de diversă, de la Delta Dunării, cea mai mare şi mai sălbatică zonă umedă a Europei, la pădurile, izvoarele şi mănăstirile Bucovinei, Moldovei şi Maramureşului, colinele Apusenilor sau întinderile nelocuite ale Harghitei, colecţiile nepreţuite din muzeele Bucureştiului sau frumuseţea sălbatică a defileului Porţile de Fier, castelele, munţii şi satele săseşti ale Transilvaniei sau văile retrase ale Banatului şi Crişanei. Moştenirea istorică a României se întinde în trecut până la fortăreţele dacilor şi cetăţile greceşti Histria şi Argamun.

O atât de bogată diversitate naturală şi culturală reunite sub acelaşi drapel e remarcabilă şi e una dintre caracteristicile care fac din România acest colţ deosebit al Europei. Remarcabilă în aceeaşi măsură este hotărârea poporului român de a-şi conserva şi păstra patrimoniul, de a nu lăsa să se piardă meşteşugurile şi tradiţiile şi de a păstra ce-i mai bun din trecut pe măsură ce construieşte un viitor mai senin. Mă bucură nespus că numeroasele comori ale României ajung să fie cunoscute şi apreciate de tot mai mulţi oameni", spune Prinţul Charles în film.

De asemenea, Alteța Sa și-a exprimat regretul că, din cauza situației actuale din întreaga lume, anul acesta nu a putut călători în România, dar a menționat că va continua să pledeze pentru protejarea "comorilor unice" din țara noastră. 

Surse foto: Istock; Getty Images

Articolul urmator Mâncare expirată de 6 ani, dată turiștilor români. Detalii care îți întorc stomacul pe dos!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.