Miss Ucraina s-a refugiat în România. "A fost foarte înfricoșător, mai ales când vedeam tancuri pe drum și..."

Miss Ucraina s-a refugiat în România. "A fost foarte înfricoșător, mai ales când vedeam tancuri pe drum și..."

Alida Enache

A fost nevoită să-și lase în urmă familia, prietenii și țara pe care a numit-o încă dintotdeauna "acasă". Miss Ucraina a reușit să se salveze de război și, din fericire, și-a găsit refugiu în România. Acum, speră doar că într-o bună zi se va putea întoarce în Odesa și încearcă să se bucure de tot ce îi oferă viața.

Stella Lozanova nu este doar cea mai frumoasă femeie din Ucraina aleasă în anul 2019, ci și o supraviețuitoare a războiului care se duce la momentul actual pe plaiurile sale natale. Anul trecut, chiar la scurt timp după invazia Rusiei în Ucraina, tânăra a luat hotărârea de a încerca să se salveze, chiar dacă familia sa nu a putut părăsi țara. Bunica ei, în vârstă de 83 de ani, nu se poate deplasa, iar părinții i-au rămas alături bătrânei.

Inițial, Miss Ucraina a sperat că se va întoarce în Bali, acolo unde a lucrat și a locuit pentru o perioadă înainte de declanșarea războiului, însă a ajuns în România.

"Când ești la masă cu ai tăi în bucătărie cu geamul deschis și auzi bombardamente lângă tine, de parcă ar fi chiar în curtea ta... Atunci părinții au zis: gata, fă-ți valiza și pleacă undeva cât se mai poate. Nu voi uita niciodată ochii înlăcrimați ai tatălui meu, care de obicei este puternic. Ei au rămas pentru că bunica mea are 83 de ani și nu se poate deplasa.

Nu știam unde merg, am plecat la întâmplare. Credeam că mă voi întoarce în Bali pentru că acolo mă mai așteptau oferte de muncă. Am luat o valiză mică fără haine groase.", a spus ea într-un interviu acordat pentru Digi 24.

Imagine cu Miss Ucraina din anul 2019

În drumul său spre România, tânăra a fost martora unor scenarii îngrozitoare, care i-au rămas, din păcate, întipărite în minte pentru totdeauna.

"A fost foarte înfricoșător, mai ales când vedeam tancuri pe drum și... Vedeam o alee continuă de trupuri, probabil erau soldați. Nu știu. Este ceva groaznic de urmărit, prietena mea dormea, iar eu am văzut oameni acoperiți cu material negru de-a lungul câmpului. Plângeam în hohote încontinuu.", a mai spus ea.

Stella Lozanova a ajuns, inițial, în Republica Moldova după ce a părăsit Ucraina, însă prietenii ei au ajutat-o să își găsească o gazdă în Capitală. I-a fost greu să se obișnuiască cu noua sa viață, iar primele luni petrecute printre români nu au fost deloc ușoare.

"Eram pierdută și mă temeam de orice. Mă speriam de avioanele pe care le vedeam, de focurile de artificii.", a mai zis ea.

 Imagine cu Miss Ucarina 2019 la un eveniment în Ucraina

Între timp, tânăra și-a pierdut alte persoane dragi în timpul desfășurării conflictului și a rămas cu inima frântă.

"Prietenii mei au plecat în Dnipro să își viziteze familia de Anul Nou pe rit vechi. Este vorba de o prietenă bună cu soțul ei. Cel mai groaznic este că în aceeași zi, blocul lor a fost doborât de o bombă și ei au murit. Oamenii strigau acolo: Vreau să trăiesc! Știu că ea striga. Ea m-a sunat în prima zi de război, ea m-a anunțat. S-a supărat că eu am plecat din Ucraina.", a mai povestit ea.

La momentul actual, locuiește în București, lucrează într-un salon și este încrezătoare în legătură cu viitorul ei. Speră că într-o bună zi se va putea întoarce în Odesa, chiar dacă nu-și mai dorește să locuiască pentru totdeauna acolo.

"Mama este coafeză și are un salon de foarte mult timp, cred că de 35 de ani. Practic locuiam în salon de mică, pot spune că am crescut acolo. Am vopsit prima dată părul unei fete când aveam 12 ani și am început să lucrez la 16 ani. (...)

Vreau să merg la cursuri de limba română. Acum exersez cu echipa mea perfectă. Îmi place mult aici, pentru că București nu e atât de departe de casă, pentru ca ai mei să poată veni aici. Vreau mult ca ei să se poată muta și să locuim aici împreună.", a mai adăugat aceasta.

Stella Lozanova a fost aleasă drept "cea mai frumoasă femeie din Ucraina" în anul 2019, iar în 2020 a câștigat concursul Miss Woman of the World în Republica Dominicană.

Surse foto: Facebook, Facebook, Facebook

Surse articol: Digi24, Ziare, B365

Articolul urmator
Medicii din România "lovesc" din nou! O femeie a fost operată de hernie, deși era însărcinată
Medicii din România "lovesc" din nou! O femeie a fost operată de hernie, deși era însărcinată
Quiz: Din ce "aluat" este făcut sufletul tău pereche?
Incepe quiz
Quiz: Din ce "aluat" este făcut sufletul tău pereche?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.