O femeie a rămas fără mâini și fără picioare după ce a mâncat pește
O femeie din San Jose, pe nume Laura Barajas, în vârstă de 40 de ani, și-a pierdut mâinile și picioarele după ce s-a infectat cu o bacterie provenită de la un pește insuficient gătit.
Povestea ei este un avertisment convingător cu privire la riscurile ascunse ale alimentației și la importanța igienei în pregătirea oricărui tip de aliment, cu precădere a peștelui!
Totul a început în iulie, cu un simplu prânz gătit acasă, în care Laura a pregătit și a consumat pește Tilapia achiziționat de la un magazin local. Însă consecințele au fost catastrofale.
După doar câteva zile, femeia a început să se simtă rău, iar viața ei a luat o întorsătură înspăimântătoare.
Ajunsă la spital, Laura a fost diagnosticată cu infestare cu Vibrio vulnificus, o bacterie cunoscută drept „mâncătoare de piele".
Prietena sa, Anna Messina, a dezvăluit că situația s-a deteriorat rapid: „A fost foarte greu pentru noi toți. Este teribil. Acest lucru i s-ar fi putut întâmpla oricăruia dintre noi." Pentru a-și ajuta prietena, femeia a lansat o campanie de strângere de fonduri.
Ea a povestit că starea Laurei a ajuns rapid critică: „Aproape că și-a pierdut viața. Medicii au băgat-o în comă indusă. Avea degetele și picioarele negre, la fel și buza inferioară. Avea sepsis și insuficiență renală."
În ciuda eforturilor medicale de a-i salva viața, Laura a trebuit să facă față celei mai grele decizii - amputarea membrelor pentru a opri răspândirea infecției.
Femeia, mamă a unui băiat de 6 ani, a rămas fără toate membrele, amputate de medici în urma unei intervenții chirurgicale complexe care a reușit să-i salveze viața, dar care a lăsat-o într-o situație în care va avea nevoie de asistență socială pe termen lung. Operația s-a desfășurat pe data de 13 septembrie.
Cât de periculoasă este infecția cu bacteria Vibrio Vulnificus
Vibrio vulnificus este o bacterie periculoasă care poate să provoace fasceita necrozantă, o infecție severă a pielii și a țesuturilor din jurul rănilor deschise. Acest microorganism trăiește în habitatele marine de coastă, inclusiv în ape sărate sau cu o salinitate mai scăzută.
Se transmite în general prin consumul de pește sau fructe de mare insuficient gătite, deosebit de periculoase dovedindu-se stridiile.
Centrul de Prevenție și Control al Bolilor (CDC) avertizează că orice rană deschisă sau chiar un tatuaj sau piercing recent, care intră în contact cu această bacterie, pot deveni focar de infecție.
Potrivit CDC, din cele 150-200 de cazuri semnalate în fiecare an în SUA, 20% se soldează cu decesul persoanei în doar 1-2 zile de la infectare.
În final, povestea lui Laura Barajas este o avertizare tragică cu privire la importanța pregătirii corecte a peștelui și la conștientizarea riscurilor legate de igiena alimentelor.
Gest șocant: o femeie și-a tăiat mâna cu fierăstrăul, ca să ia banii de pe asigurare
Surse foto: Pexels, Facebook, Facebook
Surse articol: CDC, CSID, NYPost, USA Today News, People