O femeie de 66 de ani a fost găsită în viață, în drum spre morgă, la scurt timp după ce a fost declarată moartă

O femeie de 66 de ani a fost găsită în viață, în drum spre morgă, la scurt timp după ce a fost declarată moartă

Ramona Jurubita

Un incident bizar putea să-i fie fatal unei femei de 66 de ani din statul american Iowa. Femeia, pacientă a unui centru de îngrijire pentru persoane cu probleme psihice, s-a trezit într-un sac de transportat cadavre și abia dacă mai putea respira. Cum a fost posibil să ajungă la o firmă de servicii funerare, deși era încă în viață?

Potrivit site-ului The New York Post, bătrâna se afla într-un centru de îngrijire specializat, când unul dintre angajați a sesizat că nu mai avea puls și nici nu mai respira. Deși se pregătea să își încheie tura, a chemat o asistentă medicală să verifice încă o dată, iar aceasta i-ar fi confirmat bănuielile. Ulterior, au pus-o pe femeie într-un sac și au trimis-o către o firma de pompe funebre.

Pacienta era nouă în centrul respectiv și avea mai multe boli și afecțiuni, printre care demență cu debut precoce, anxietate și depresie. A stat doar șase zile sub supraveghere, până la data de 3 ianuarie 2023, când angajatul a alertat restul personalului medical, cu privire la decesul ei.

În raportul întocmit de autorități, se arată că bătrâna a fost declarată moartă în jurul ore 6:30 dimineața, la 90 de minute după ce primul membru al personalului a ridicat suspiciuni. Alte detalii importante menționate în documentele anchetei sunt cele care vizează simptomatologia pe care o avea femeia în zilele dinaintea producerii încurcăturii. Aceasta suferea de convulsii minore, prezenta sunete pulmonare „diminuate” și semne/pete pe piele.

Bătrână cu părul alb care doarme relaxată pe o canapea gri.

Centrul de îngrijire specială Glen Oaks Alzheimer a primit o amendă de 10.000 de dolari după ce trei angajați nu și-au dat seama că femeia era încă în viață. Abia cei de la firma de pompe funebre au sesizat greșeala colosală, după ce au observat că în interiorul sacului nu era un corp neînsuflețit, ci o persoană vie.

Angajații de la Ankeny Funeral Home & Crematory au desfăcut sacul la ora 8:26 și au observat că femeia era în viață. Ulterior, după ce au sunat la urgență, femeia a fost transportată la cel mai apropiat spital, unde s-a constatat că respira. În cele din urmă, a fost stabilizată și dusă înapoi în centrul de îngrijire, unde a murit din cauze naturale, două zile mai târziu. În momentul în care s-a stins, i-a fost alături familia care venise să o vadă.

Site-ul Iowa Capital Dispatch a relatat în februarie 2022 că respectivul centru în care a avut loc incidentul a fost amendat cu 500 de dolari pentru nerespectarea unor reguli de bază. Asta înseamnă că nu se află la prima abatere. Se pare că personalul nu fusese supus verificărilor obligatorii, ce ar trebui făcute în mod periodic, pentru siguranța pacienților. S-a constatat că nu mai puțin de cinci angajați nu aveau pregătirea necesară pentru a lucra într-un astfel de centru.

Iată punctul de vedere oficial pe care l-a oferit Lisa Eastman, directorul executiv al Centrului de îngrijire specială Glen Oaks Alzheimer:

„Personalului centrului îi pasă profund de rezidenții noștri și rămâne pe deplin angajat să sprijine îngrijirea lor până la sfârșitul vieții. Toți angajații noștri beneficiază de cursuri de formare periodice cu privire la modul cel mai bun de a sprijini îngrijirea în ultimele clipe din viață și tranziția către deces pentru rezidenții noștri.”

Departamentul de poliție Ankeny nu a deschis o anchetă penală în acest caz, dar s-au făcut investigații pentru a stabili cauzele și împrejurările în care s-a produs incidentul.

O tânără din Iași a ajuns la spital crezând că este însărcinată. Medicii au descoperit că avea o tumoare de 11 kilograme

Surse foto: iStock, Freepik

Surse articol: NypostIowacapitaldispatchNbcnews

Articolul urmator
O elevă de 17 ani de la liceul teologic din Piatra Neamț a fost găsită fără suflare în cadă. Provenea dintr-o familie destrămată și locuia cu bunica
O elevă de 17 ani de la liceul teologic din Piatra Neamț a fost găsită fără suflare în cadă. Provenea dintr-o familie destrămată și locuia cu bunica
Cine a fost iubitul tau intr-o viata anterioara?
Incepe quiz
Cine a fost iubitul tau intr-o viata anterioara?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.