O fetiță de un an și șase luni din Botoșani a ajuns la urgențe după ce a băut benzină

O fetiță de un an și șase luni din Botoșani a ajuns la urgențe după ce a băut benzină

Ramona Jurubita

O fetiță de un an și jumătate din Botoșani a ajuns în stare gravă la spital, după ce a băut dintr-o sticlă de combustibil pentru motocoasă. Cea mică se juca prin curte cu fratele său când recipientul cu benzină și ulei a ajuns în mâinile lor.

Tatăl copiilor pregătise un amestec de benzină și ulei pe care intenționa să îl pună în rezervorul motocoasei. Nu a mai apucat să facă asta  pentru că băiețelul de șase ani a luat sticla în mână, i-a desfăcut capacul și a îndreptat-o spre sora lui mai mică. O singură clipă de neatenție a fost suficientă pentru ca familia să tragă o sperietură teribilă!

Fetița de un an și șase luni a fost atrasă de mirosul puternic, așa că a luat o înghițitură din amestecul respectiv. Plânsetele ei puternice i-au alertat pe părinți, care au dus-o imediat la urgențe, în stare foarte gravă. Medicii din Botoșani au trimis-o la spitalul de la Iași după ce au stabilizat-o.

„Pacienta a fost stabilă pe tot parcursul transportului. A fost monitorizată și ulterior transferată colegilor de la spitalul ieșean.”, a precizat medicul Cătălina Duhaniuc, din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani.

Micuța a ajuns la Spitalul „Sfânta Maria” din Iași în stare febrilă și cu stări de vomă, iar medicii au început imediat să îi ofere tratament specializat și să îi facă investigații amănunțite.

„Este venită prin transfer. Este bine, nu pune probleme deosebite, evoluție favorabilă sub tratamentul instituit. Este pe Compartimentul de Toxicologie, secundar ingestie de produs petrolier, dar concomitent afecțiune respiratorie intercurentă.”, a precizat Dr. Solange Tamara Roșu.

Bidoane de combustibil, care sunt murdare de ulei ars

Această întâmplare ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru toți părinții care au lăsat până acum astfel de substanțe periculoase la vederea sau la îndemâna copiilor. Pentru siguranța acestora, multe dintre ele ar trebui poziționate în locuri în care nu au acces. Nu doar combustibilul reprezintă un pericol pentru sănătatea și viața lor, ci și medicamentele, produsele cosmetice, produsele de curățenie, substanțele pentru grădinărit, printre care erbicidul, insecticidul etc. Dacă sunt ținute la vedere, minorii le pot înghiți sau inhala și pot suferi complicații neașteptate. Prudența este absolut necesară într-o casă în care locuiesc și copii.

De asemenea, toți părinții și bunicii trebuie să aibă grijă când vine vorba de amestecatul substanțelor toxice în prezența micuților. Unele combinații sunt extrem de periculoase, pentru că pot răspândi vapori pe care cei mici îi pot inhala. Nici medicamentele nu ar trebui luate de față cu ei, fiindcă aceștia pot avea tendința de a imita comportamentul adulților, gest ce le poate fi fatal în unele cazuri.

La un pas de tragedie! O familie din Târgu Jiu a mâncat ciorbă cu insecticid

Surse foto: iStock, Pexels

Surse articol: GandulBziAntena3

Articolul urmator
Alexandru Rafila a vorbit despre moartea Alexandrei, mama din Botoșani. „Este un caz care m-a șocat. E o lipsă de umanitate, nu de profesionalism"
Alexandru Rafila a vorbit despre moartea Alexandrei, mama din Botoșani. „Este un caz care m-a șocat. E o lipsă de umanitate, nu de profesionalism"
Test de cultură generală: poţi ghici numele cărții după prima frază din roman?
Incepe quiz
Test de cultură generală: poţi ghici numele cărții după prima frază din roman?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.