O lume unită în durere. Reacțiile celebrităților în urma incendiului devastator de la Notre Dame din Paris

O lume unită în durere. Reacțiile celebrităților în urma incendiului devastator de la Notre Dame din Paris

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Întreaga lume a privit neajutorată cum Notre Dame a ars luni, în timp ce sute de curajoși pompieri francezi au luptat contratimp pentru a opri flăcările nimicitoare. Liderii mondiali și celebritățile, dimpreună cu oamenii obișnuiți dinîntreaga lume, au deplâns, cu șoc și durere, pe toate canalele social media existente, situația de coșmar.

Uniți în aceeași durere, în același gând, așa cum este și firesc în astfel de situații, iată câteva dintre reacțiile celor mai celebri oameni din lume în urma incediului devastator de la  Notre Dame, care a pornit de la nivelul acoperişului catedralei. Acesta i-a distrus întreg eşafodajul din lemn, care data din secolul al XIII-lea și care era făcur din stejari vechi de 300, 400 de ani.

Barack Obama: „Notre Dame este una dintre marile comori ale lumii, suntem în gând alături de cetățenii Franței. Este în natura noastră este să jelim atunci când istoria piere sub ochii noştri – dar tot în natura noastră este şi să reconstruim pentru generația de mâine, cât de puternic putem.”

Melania Trump: „Inima mea se frânge pentru oamenii din Paris, după ce am văzut incendiul de la catedrala Notre Dame. Mă rog pentru siguranța tuturor! ”

Michelle Obama: „Măreţia Notre Dame - istoria, arta şi spiritualitatea ne-au lăsat fără cuvinte, ducându-ne la niveluri înalte de conştientizare a ceea ce suntem şi ce putem fi. Trăiesc durerea împreună cu poporul francez, dar ştiu că Notre Dame ne va umple din nou inimile de veneraţie.”

Cher: „Mă rog pentru Notre Dame.”

Idris Elba: „Nu pot să cred ce se întâmplă acum la Notre Dame”

Dua Lipa: „Ce filă uriașă din istorie se prăbușește sub ochii noștri. Sunt îndurerată pentru ceea ce se întâmplă la Notre Dame”

 

Pe lângă aceste cuvinte de solidaritate, s-a demarat instant și o strângere de fonduri pentru reconstrucția acestui monument unic în lume. Iar cel care ține prima pagină a ziarelor cu mai mult decât generoasa lui contribuție este nimeni altul decât soțul superbei Salma Hayek, miliardarul francez Francois-Henri Pinault. Magnatul a promis că va dona cauzei suma de 100 de milioane de euro. Francois-Henri Pinault este președinte și CEO al Kering, grupul de lux francez din spatele Gucci, Balenciaga, Yves Saint Laurent și alte mărci de renume mondial. Este de asemenea președinte al Groupe Artémis, care deține casa de licitații Christie's.

La scurt timp după ce a fost făcută publică această veste, multi-miliardarul Bernard Arnault, cel mai bogat bărbat din Franța, a dublat suma donată de Pinault, spunând că va dona 200 de milioane de euro pentru reconstruirea legendarei catedrale.

Arnault este președinte și directorul executiv al LVMH, grupul care deține Louis Vuitton și Dior, printre alte case de modă, anul trecut devenind cea mai bogată persoană din lumea modei.

Surse foto: Getty

Articolul urmator
Un băiat de 13 ani a crezut că a rămas singur pe lume după ce bunica lui a dispărut fără urmă. Ce gest incredibil a făcut bătrâna
Un băiat de 13 ani a crezut că a rămas singur pe lume după ce bunica lui a dispărut fără urmă. Ce gest incredibil a făcut bătrâna
Ce tip de durere ascunde subconștientul tău?
Incepe quiz
Ce tip de durere ascunde subconștientul tău?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.