O româncă a câștigat Oscarul jurnalismului - premiul Pulitzer, în 2020

O româncă a câștigat  Oscarul jurnalismului - premiul Pulitzer, în 2020

Redactor Divahair.ro

Premiul Pulitzer, care distinge excelența în presa scrisă, a ajuns anul acesta și la o ziaristă din România.

Numele Monicăi Ulmanu a fost strigat luni seara la Columbia University, de unde s-a transmis online ceremonia de decernare a premiilor Pulitzer, ediția din 2020, premii ce disting excelența în presa scrisă și în arte. Jurnalista din România, care de ani buni lucrează în una dintre cele mai râvnite redacții din lume, Washington Post, a făcut parte din echipa de jurnaliști care au relatat despre efectele nefaste ale schimbării globale. Ea și echipa din care face parte au fost laureați la categoria Jurnalism explicativ.

Aceștia au documentat zeci de articole despre numeroase orașe din America unde temperaturile au depășit media anuală cu 2 grade, temperatură care, conform specialiștilor, dacă va fi atinsă la nivel global, ar putea avea efecte catastrofale asupra omenirii.

Monica Ulmanu este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, având și un masterat în Producție Multi-media și Audio. Aceasta a primit și o bursă Fullbright, în SUA, unde s-a specializat în jurnalismul online.

Înainte de Washington Post, jurnalista a mai lucrat pentru Thompson Reuters, The Boston Globe, The New York Times și The Guardian. Monica mai are la activ un premiu de prestigiu: World Press Photo, la categoria Producții Interactive.

Nu este pentru prima oară când un jurnalist născut în România este laureat al prestigiosului premiu. În 2008, un alt român, Steve Făinaru, corespondent de război la faimoadsa publicație Washington Post, a fost distins cu mult râvnitul premiu.

Surse foto: cji.ro

Articolul urmator
Premieră în 2023! Vezi cine este prima femeie transsexuală care a câștigat titlul de Miss Olanda
Premieră în 2023! Vezi cine este prima femeie transsexuală care a câștigat titlul de Miss Olanda
Ai merita să câștigi premiul Nobel?
Incepe quiz
Ai merita să câștigi premiul Nobel?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.