O influeceriță a murit din cauza unei intervenții estetice nereușite. ”Această presiune pentru aspectul fizic ne-a lăsat un gol pe care nu îl vom umple niciodată”

O influeceriță a murit din cauza unei intervenții estetice nereușite. ”Această presiune pentru aspectul fizic ne-a lăsat un gol pe care nu îl vom umple niciodată”

Ramona Jurubita

Presiunea societății în care trăim apasă greu pe umerii persoanelor publice. Toți cei din jurul lor se așteaptă să le vadă perfecte în orice moment al vieții lor și le induc o percepție greșită asupra realității. De-a lungul timpului, unii oameni au ajuns să își distrugă înfățișarea, din dorința de se încadra în așa-zisele tipare sau standarde care, de fapt, nu ar trebui să existe.

Lygia Fazio, o femeie celebră din Brazilia, a murit la 40 de ani, din cauza unei intervenții estetice nereușite. Și-a distrus atât propria viață, cât și pe a celor din jur, care au suferit alături de ea în ultimii ani. Deși a primit susținerea celor dragi și medicii au încercat să o salveze, șocul suferit de corpul ei a fost mult prea puternic.

„A intrat într-un mediu foarte toxic (mediul online), era în căutarea perfecțiunii. A încercat să se adapteze la acest standard estetic și a început să apeleze la mai multe proceduri. Internetul este o lume aparte; pare un univers paralel. A făcut o operație la nas și a continuat să încerce alte proceduri, dar nu a vorbit cu noi. Ea nu ar fi vorbit cu nimeni. Odată mi-a spus că făcea asta pentru alte femei, că așa sunt femeile, fiecare își dorește să fie mai frumoasă decât cealaltă.”, a povestit George Oliveira, fratele ei.

Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Lygia Fazio

Lygia Fazio, jurnalist, model și influencer celebru în Brazilia, a făcut de-a lungul vieții mai multe intervenții estetice, din dorința de a arăta din ce în ce mai bine. Era conștientă că în ultimii ani s-a schimbat destul de mult, dar singura ei dorință era să se simtă bine când se privea în oglindă.

Din păcate, una dintre intervenții nu a decurs cum trebuia, mai ales că și-a pus încrederea într-un bărbat care a pretins că era medic, în timp ce era doar asistent. Și-a dorit să aibă fesele mai ridicate, așa că a apelat la serviciile acestuia, care a chemat-o în casa unei prietene pentru a-i îndeplini dorința. Se pare că intervenția de ridicare a feselor nici măcar nu a fost desfășurată într-o unitate spitalicească sau într-o clinică specializată în astfel de proceduri.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lygia Fazio (@lygiafazio)

Lygia Fazio a trecut prin momente cumplite după ce i s-au injectat silicon și polimetil metacrilat (PMMA) în fese. Acest material este adesea utilizat în construcții și amenajări interioare, ceea ce înseamnă că este foarte periculos pentru corpul uman. La scurt timp după, mai exact la începutul lunii mai 2023, a ajuns de urgență la spital, după ce polimetilul metacrilat i s-a răspândit în tot corpul, producând complicații.

Femeia a stat la terapie intensivă timp de patru săptămâni înainte ca starea ei să se agraveze și chiar a suferit un accident vascular cerebral. În cele din urmă, corpul ei a cedat, pe 31 mai 2023. A lăsat în urmă doi copii de 11 și respectiv 2 ani, pe care îi iubea enorm.

„Universul meu masculin! Îngerii mei care mi-au dat puterea de a trăi! Fiii mei eterni pe care îi iubesc atât de mult! Mi-aș da și viața pentru voi, Davi și Thor!.”, scria ea pe Instagram, cu patru luni înainte de tragedie.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lygia Fazio (@lygiafazio)

Vestea morții sale a fost dată de fratele ei, George Oliveira, care a transmis un mesaj tuturor prietenilor de pe rețelele sociale: „Din păcate, războinica noastră a murit. Mulțumesc din nou pentru tot sprijinul acordat.”

Bărbatul a explicat și că sora lui a luptat până în ultima clipă și a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a învinge moartea care, în cele din urmă, a luat-o de pe acest Pământ. După spusele apropiaților și ale celor din familie, vedeta era o persoană plină de viață, care nu s-a lăsat niciodată doborâtă de probleme.

„Am putut vedea că nu era bine. Dar ea nu a fost o persoană negativistă, a văzut întotdeauna partea bună a tuturor. Chiar și când au apărut complicațiile din cauza siliconului, ea a văzut că poate scoate ceva din el, și-a dat seama că asta ar putea fi misiunea ei.”, a adăugat fratele ei.

Din păcate, infecția produsă de injectarea acelei substanțe nu a putut fi tratată, iar femeia a ajuns să fie diagnosticată cu endocardită fungică. Cu alte cuvinte, bacteria i-a ajuns în sânge.

„Ea a luat o mulțime de corticosteroizi. A avut hipercalcemie și și-a suprasolicitat rinichii, a trebuit să facă dializă.”

Starea ei s-a agravat cu fiecare zi care a trecut și, în cele din urmă, infecția a ajuns la creier, provocându-i un accident vascular cerebral.

Acest caz ar trebui să ajungă în atenția tuturor tinerelor care nu conștientizează riscurile pe care și le asumă în momentul în care apelează la tot felul de intervenții estetice. Greșeala jurnalistei din Brazilia a fost că nu a căutat înainte detalii despre persoana în care și-a pus toată încrederea. Aceste intervenții nu pot fi realizate de oricine, în orice mediu și, mai ales, cu orice substanțe periculoase.

Familia Lygiei Fazio face tot posibilul ca informația să ajungă la cât mai multă lume, în speranța că nu vor mai exista astfel de cazuri. Durerea lor nu va putea fi atenuată niciodată și le va fi extrem de greu să le explice băieților de 11 și de 2 ani de ce mama lor nu mai este în viață.

„Am împlinit 30 de ani, iar sora mea a fost cu mine de când m-am născut, a fost una dintre cele mai bune prietene ale mele. Dacă voi muri la 90 de ani, voi fi trăit prea puțin timp cu ea. Am vrut să îmbătrânesc alături de ea. Această presiune pentru aspectul fizic ne-a lăsat un gol pe care nu îl vom umple niciodată.”, a declarat fratele ei.

O altă vedetă TV din Brazilia, jurnalista Flávia Noronha, s-a arătat revoltată de această situație dramatică. În opinia ei, injectarea unor astfel de substanțe precum PMMA este inadmisibilă.

„Oameni buni, până când acești medici criminali vor pune PMMA în oameni? Aceasta este o crimă! Trebuie interzisă. Odihnește-te în pace!”, a declarat Flávia Noronha, vedeta postului TV Fama.

Jurnalista Lygia Fazio avea aproape un milion de urmăritori în mediul online și, în mod indirect, le-a arătat tuturor că nu trebuie să încerce cu orice preț să fie perfecți. Uneori, încercarea de a dobândi perfecțiunea poate valora cât propria viață.

O femeie cunoscută în mediul online spune că "i-a explodat capul" în timp ce era în avion

Surse foto: Instagram

Surse articol: DailymailContigoRevistaquemBolRevistaquem

Articolul urmator
O femeie de 30 de ani și-a pierdut cunoștința din senin în aeroport și a murit fulgerător. A lăsat în urmă trei copii și o familie îndurerată
O femeie de 30 de ani și-a pierdut cunoștința din senin în aeroport și a murit fulgerător. A lăsat în urmă trei copii și o familie îndurerată
Ce antrenament fizic te reprezinta?
Incepe quiz
Ce antrenament fizic te reprezinta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.