Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Pandemia și nenorocirile pe care le aduce. ONU avertizează: numărul muritorilor de foame se va dubla, va atinge proporții biblice!

Ana Munteanu

Cu siguranță cel mai negru coșmar al fiecărui om de pe planeta asta este acesta – lipsa mâncării. Dovadă și felul în care au fost asaltate toate magazinele din întreaga lume la începutul pandemiei de coronavirus.

Din păcate, cele mai negre frici ne sunt confirmate de la nivel înalt. ONU a făcut public, la data de 21 aprilie, un raport, prin organizația Programul Alimentar Mondial. Raport conform căruia numărul persoanelor afectate de nesiguranţă alimentară acută s-ar putea dubla în acest an, ajungând de la 135 de milioane la un copleșitor 265 de milioane.

 

David Beasley, șeful Programului alimentar mondial (PAM), a declarat că este imperioasă o acțiune urgentă pentru a evita o catastrofă. Cei mai expuși riscului se află în 10 țări afectate de conflicte, criză economică și schimbări climatice, spune PAM. Al patrulea raport anual global privind crizele alimentare evidențiază Yemen, Republica Democrată Congo, Afganistan, Venezuela, Etiopia, Sudanul de Sud, Sudan, Siria, Nigeria și Haiti.

Citește și Transformarea incredibilă suferită de 2 pacienți cu Covid-19. De ce li s-a înnegrit pielea

Raportul spune că în Sudanul de Sud, 61% din populație a fost afectată de criza alimentară anul trecut. Chiar înainte de pandemie, unele părți din Africa de Est și Asia de Sud se confruntau deja cu deficiențe alimentare grave cauzate de secetă și de cele mai grave infestări de lăcuste de zeci de ani.

 

Adresându-se Consiliului de Securitate al ONU în cadrul unei conferințe video, Beasley a spus că lumea trebuie „să acționeze cu înțelepciune și să acționeze rapid”. „Am putea să ne confruntăm cu o foamete de proporții biblice în câteva luni”, a spus el. „Adevărul este că nu avem timpul de partea noastră”. El a adăugat: „Cred că, prin expertiza și parteneriatele noastre, putem reuni echipele și programele necesare pentru a face ca pandemia Covid-19 să nu devină o catastrofă a crizei umane și alimentare”.

Citește și: Mărturiile emoționante ale medicilor care își trăiesc viața departe de familie de săptămâni bune: "Noaptea plângem în perne"

Surse foto: istock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!