Papa Francisc are deja demisia semnată. „Cred că la vârsta mea și cu această problemă trebuie să mă păstrez"

Alida Enache

Papa Francisc a fost nevoit să își reducă activitatea și aparițiile pe parcursul anului 2022 din cauza problemelor de sănătate cu care se confruntă, iar declarațiile pe care le-a făcut de curând au lăsat publicul larg fără cuvinte. Suveranul Pontif are deja demisia semnată.

În data de 18 decembrie, Papa Francisc, care a ajuns la vârsta de 86 de ani, a făcut o declarație care a luat prin surprindere publicul larg. Suveranul Pontif și-a semnat deja demisia, însă nu recent, ci în urmă cu aproximativ un deceniu.

Motivul pentru care a făcut asta? Ei bine, în caz că se va confrunta cu probleme de sănătate grave, care nu-i mai permit să își ducă la bun sfârșit atribuțiile, va fi pregătit să se retragă.

Episcopul a mai spus, de asemenea, că i-a oferit demisia sa secretarului de stat al Vaticanului, monseniorul Tarcisio Bertone, în anul 2013, înainte de pensionarea acestuia. Chiar și așa, nu știe ce a făcut cu scrisoarea lui și unde se află ea acum.

„Mi-am semnat demisia și i-am spus: în cazul unui impediment medical sau de altă natură, iată demisia mea. O aveți”, a dezvăluit Papa Francisc.

Această informație a fost făcută publică prin intermediul unui interviu oferit cotidianului spaniol ABC. Jurnalistul care l-a intervievat pe episcop l-a întrebat dacă își dorește ca publicul să afle despre demisia sa semnată în urmă cu un deceniu, iar răspunsul său a fost „pentru asta v-am spus”.

Să nu uităm că Papa Francisc nu a avut un an ușor din cauza problemelor de sănătate cu care se confruntă. El suferă de o afecțiune a genunchiului care nu poate fi operată și care, din păcate, l-a țintuit într-un scaun cu rotile în ultimele luni.

În plus de asta, Suveranul Pontif a fost nevoit să își reducă activitatea și să renunțe la câteva dintre aparițiile sale. Nu puține au fost momentele în care a recunoscut că situația sa actuală nu este deloc îmbucurătoare și că ar fi cazul "să o ia mai încet" sau, de ce nu, să se retragă.

„Cred că la vârsta mea și cu această problemă trebuie să mă păstrez puțin pentru a putea servi bisericii. Sau, dimpotrivă, să mă gândesc la posibilitatea de a mă retrage”, a mărturisit el.

Predecesorul său, Papa Benedict al XVI-lea, a demisionat în anul 2013 din cauza problemelor de sănătate cu care se confrunta la vremea aceea. La momentul actual, el locuiește la Vatican.

Citește și: Și-a găsit frații biologici după 60 de ani de la adopție. O poveste demnă de scenariu de film

Surse foto: Youtube

Surse articol: Theguardian, People, Krmg

Articolul urmator "Homosexualitatea nu este o crimă". Papa Francisc face apel pentru mai multă toleranță față de comunitatea gay

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.