Papa Francisc are deja demisia semnată. „Cred că la vârsta mea și cu această problemă trebuie să mă păstrez"

Papa Francisc are deja demisia semnată. „Cred că la vârsta mea și cu această problemă trebuie să mă păstrez"

Alida Enache

Papa Francisc a fost nevoit să își reducă activitatea și aparițiile pe parcursul anului 2022 din cauza problemelor de sănătate cu care se confruntă, iar declarațiile pe care le-a făcut de curând au lăsat publicul larg fără cuvinte. Suveranul Pontif are deja demisia semnată.

În data de 18 decembrie, Papa Francisc, care a ajuns la vârsta de 86 de ani, a făcut o declarație care a luat prin surprindere publicul larg. Suveranul Pontif și-a semnat deja demisia, însă nu recent, ci în urmă cu aproximativ un deceniu.

Motivul pentru care a făcut asta? Ei bine, în caz că se va confrunta cu probleme de sănătate grave, care nu-i mai permit să își ducă la bun sfârșit atribuțiile, va fi pregătit să se retragă.

Episcopul a mai spus, de asemenea, că i-a oferit demisia sa secretarului de stat al Vaticanului, monseniorul Tarcisio Bertone, în anul 2013, înainte de pensionarea acestuia. Chiar și așa, nu știe ce a făcut cu scrisoarea lui și unde se află ea acum.

„Mi-am semnat demisia și i-am spus: în cazul unui impediment medical sau de altă natură, iată demisia mea. O aveți”, a dezvăluit Papa Francisc.

Această informație a fost făcută publică prin intermediul unui interviu oferit cotidianului spaniol ABC. Jurnalistul care l-a intervievat pe episcop l-a întrebat dacă își dorește ca publicul să afle despre demisia sa semnată în urmă cu un deceniu, iar răspunsul său a fost „pentru asta v-am spus”.

Să nu uităm că Papa Francisc nu a avut un an ușor din cauza problemelor de sănătate cu care se confruntă. El suferă de o afecțiune a genunchiului care nu poate fi operată și care, din păcate, l-a țintuit într-un scaun cu rotile în ultimele luni.

În plus de asta, Suveranul Pontif a fost nevoit să își reducă activitatea și să renunțe la câteva dintre aparițiile sale. Nu puține au fost momentele în care a recunoscut că situația sa actuală nu este deloc îmbucurătoare și că ar fi cazul "să o ia mai încet" sau, de ce nu, să se retragă.

„Cred că la vârsta mea și cu această problemă trebuie să mă păstrez puțin pentru a putea servi bisericii. Sau, dimpotrivă, să mă gândesc la posibilitatea de a mă retrage”, a mărturisit el.

Predecesorul său, Papa Benedict al XVI-lea, a demisionat în anul 2013 din cauza problemelor de sănătate cu care se confrunta la vremea aceea. La momentul actual, el locuiește la Vatican.

Citește și: Și-a găsit frații biologici după 60 de ani de la adopție. O poveste demnă de scenariu de film

Surse foto: Youtube

Surse articol: Theguardian, People, Krmg

Articolul urmator
Un bărbat din Ilfov a reușit să strângă peste 100.000 de euro prin metoda "Tinder Swindler". Cum își păcălea "victimele"
Un bărbat din Ilfov a reușit să strângă peste 100.000 de euro prin metoda "Tinder Swindler". Cum își păcălea "victimele"
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta
Incepe quiz
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.