Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Pierdere uriașă pentru lumea muzicii: legendarul Jimmy Heath a murit!

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Lumea muzicii este mult, mult mai săracă, de ieri. Unul dintre cei mai prolifici muzicieni din toate timpurile a închis ochii pentru totdeauna, la 93 de ani. Este vorba despre maestrul jazz-ului Jimmy Heath - saxofonist și compozitor, care a cântat alături de unele dintre cele mai mari nume din jazz, printre care Miles Davis, Ray Charles și John Coltrane.

Heath a murit duminică dimineață în Loganville, Georgia, din cauze naturale. Familia i-a fost alături, inclusiv soția sa de mai bine de 60 de ani, Mona Heath, copiii săi Mtume și Rozie, nepoții și strănepoții săi, precum și fratele său, bateristul Albert „Tootie” Heath.

Cariera lui Heath s-a întins pe mai bine de șapte decenii și a impactat profund muzica actuală, lăsând în urma lui și sute de compoziții nemuritoare. După o tinerețe zbuciumată presărată de consum de heroină, închisoare(loc în care a scăpat de cumplita dependență), Heath a reușit să își atingă potențialul maxim lucrând cu Miles Davis și John Coltrane și scriind piese pentru nimeni altul decât Ray Charles.
O viață lungă și trăită pe deplin a avut Jimmy Heath, care lasă în urma lui, pe lângă muzica fantastică, o soție, 2 copii, 7 nepoți și șapte strănepoți.

 

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (9)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta