Pompierul român chemat la locul accidentului și-a resuscitat propria fiică, dar aceasta nu a supraviețuit

Pompierul român chemat la locul accidentului și-a resuscitat propria fiică, dar aceasta nu a supraviețuit

Ramona Jurubita

Un pompier supraviețuitor al exploziei de la Mihăilești din 2004 a fost din nou pus la încercare de viață, pe 20 februarie 2022 când și-a pierdut fiica într-un accident tragic, în ciuda eforturilor sale de a o salva.

Duminică seara, 20 februarie, în jurul orei 18:00, un accident rutier petrecut pe DN2C, în Padina era anunțat printr-un apel telefonic la 112. Echipajul de descarcerare al ISU Buzău s-a deplasat la fața locului, iar unul dintre pompieri a constatat că fiica lui se afla printre victime.

Ștefania Baciu, fata de 15 ani care a murit în urma accidentului produs pe 20 februarie 2022 în localitatea Padina, Buzău

Sursa foto: Facebook

Romeo Baciu a trăit șocul vieții lui când și-a văzut fata întinsă pe câmp și a fost nevoit să o resusciteze chiar el. Se pare că în acel moment ar fi strigat către colegii de pe echipajul SMURD: „Este fata mea!”.

Din păcate, încercările lui de o salva au fost în zadar pentru că Ștefania Baciu (15 ani) a decedat la spital. Victima a intrat în stop cardio-respirator în timp ce se afla în ambulanță și a prezentat semne vitale până ce a ajuns la secția de primiri urgențe. La scurt timp însă, medicii au fost nevoiți să constate decesul.

„Din primele date de la faţa locului a reieșit că autoturismul condus pe direcţia Pogoanele către Slobozia, de către un șofer de 18 ani, din Pogoanele, a pierdut controlul asupra direcţiei, răsturnându-se în afara părţii carosabile”, este mesajul transmis de reprezentanţii IPJ Buzău.

Ştefania ieşise cu iubitul ei de 18 ani la o plimbare între Padina şi Pogoanele, iar lipsa lui de experienţă a fost fatală pentru tânără. Şoferul, care avea permis de o lună, a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat lângă şosea.

Ștefania Baciu, fata de 15 ani care a fost victima unui accident care a avut loc în localitatea Padina din Buzău, pe 20 februarie 2022

Sursa foto: Facebook

Ştefania Baciu era elevă la şcoala din Padina, chiar localitatea în care s-a produs accidentul, iar toţi cei care au cunoscut-o o descriu ca fiind un copil educat, responsabil, bine crescut. Suferința provocată de moartea ei este imensă atât pentru familie, cât și pentru colegi și profesori.

Școala Gimnazială Nr. 2 din Padina este în doliu acum, după aflarea veștii dureroase, iar banca ei a fost umplută cu flori și lumânări.

„Era o elevă cuminte, o elevă căreia îi plăcea să se implice în multe activități, plină de energie, prietenoasă cu colegii. Este o dramă imensă pentru tot colectivul clasei.", a declarat Alina Palcău, diriginta Ștefaniei, pentru Știri de Buzău.

În urmă cu doi ani, Ștefania Baciu a postat un mesaj emoționant pe contul ei de Facebook, o urare pentru aniversarea tatălui său. Între cei doi exista o relație specială și erau foarte apropiați.

Tatăl Ștefaniei Baciu se numără printre supraviețuitorii exploziei de la Mihăilești, Buzău din 2004. Atunci, ambele timpane i-au fost perforate, dar soția și fiica lui l-au ajutat să depășească toate problemele.

Citește și: Un tânăr grav bolnav a primit o nouă șansă la viață. Povestea transplantului de inimă de la spitalul Floreasca

Surse articol: AdevarulObservatornewsFanatik

Sursa foto principală: Facebook

Articolul urmator
Eroii există! Un pompier din Botoșani a salvat un copil de 10 ani și apoi l-a vizitat zilnic la spital, așa cum i-a promis
Eroii există! Un pompier din Botoșani a salvat un copil de 10 ani și apoi l-a vizitat zilnic la spital, așa cum i-a promis
Test de cultură generală: poţi ghici numele cărții după prima frază din roman?
Incepe quiz
Test de cultură generală: poţi ghici numele cărții după prima frază din roman?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.