Potop în România! S-a emis cod portocaliu pentru mai multe județe din țară

Potop în România! S-a emis cod portocaliu pentru mai multe județe din țară

Redactor Divahair.ro

UPDATE 23 MAI: Vremea rea revine în România azi! Aproximativ jumătate din ţară se află astăzi sub alertă meteo de furtuni până spre seară. 

Potrivit ANM, până azi ora 22.00, în vestul, nord-vestul şi centrul ţării, precum şi la munte, mai ales în zona Carpaţilor Occidentali şi în jumătatea nordică a Carpaţilor Orientali, se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie şi, izolat, căderi de grindină.Cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi, pe arii restrânse, chiar 40 l/mp.

Pentru restul ţării, se anunţă cer variabil şi o maximă de 27 de grade. S-a emis și cod portocaliu de inundaţii pentru râurile din judeţul Satu Mare, şi un cod galben de inundaţii pentru Bistriţa Năsăud, Maramureş, Cluj, Sălaj, Bihor, Arad, Hunedoara, Harnghita, Mureş, Alba şi Botoşani.

XXX

ANM a emis Cod Portocaliu de furtună în mai multe zone din România – inclusiv pentru București. Românii care au activat sistemul RO-ALERT au primit următorul mesaj pe telefon, cu numai câteva minute în urmă: “Avertizare COD PORTOCALIU – averse ce vor cumula 35-40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni medii, vijelii. Luați măsuri de adăpostire! Nu staționați sub arbori și rețele electrice Conduceți cu prudență”.

Conform celor scrise pe site-ul ANM, codul portocaliu înseamnă că "fenomene meteorologice prognozate (vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă) vor fi periculoase, cu un grad de intensitate mare."

Mesajul de avertizare de pe același site sună astfel: 

"Interval de valabilitate: 20 mai, ora 11 – 21 mai, ora 22
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15...25 l/mp și pe arii restrânse 35...40 l/mp."

 

Articolul urmator
Reacția lui Marian Godină la piesa „Macarena” a scandalizat femeile din România. „Dragi fete, dragi femei, cu cine vă întâlniți voi și mai ales unde?"
Reacția lui Marian Godină la piesa „Macarena” a scandalizat femeile din România. „Dragi fete, dragi femei, cu cine vă întâlniți voi și mai ales unde?"
Ce vedeta din Romania esti?
Incepe quiz
Ce vedeta din Romania esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.