Revoltător! Drama cumplită a unei doctorițe românce în Finlanda: copiii aruncați în orfelinate și ea amenințată cu închisoarea!

Revoltător! Drama cumplită a unei doctorițe românce în Finlanda: copiii aruncați în orfelinate și ea amenințată cu închisoarea!

Redactor Divahair.ro

Lupta doctoriței Camelia Smicală de recuperare a copiilor ei, luați cu forța și aruncați în orfelinatele din Finlanda în 2015, a atras din nou atenția presei internaționale. Drama româncei a redevenit unul dintre cele mai fierbinți subiecte dezbătute pe rețelele sociale de câteva zile încoace, deoarece cazul este departe de a fi rezolvat, autoritățile solicitând arestarea femeii.

Sursa foto: Facebook

Cazul Cameliei Smicală, pe scurt

Camelia Smicală este o doctoriță originară din Piatra Neamț, mutată în Finlanda, împreună cu fiica ei, în vârstă de 16 ani, din prima căsnicie. Aici s-a căsătorit cu un om de afaceri finlandez cu care a făcut doi copii, Mihai și Maria. Camelia a divorțat de bărbat, din cauza violenței domestice, și primește de la stat o casă, cu adresă protejată, pentru a nu fi găsită de fostul soț. În anul 2015, statul finlandez emite un ordin de preluare a celor 2 minori, suspectând faptul că femeia ar dori să se întoarcă în țara de baștină – cu aceștia, bineînțeles. Pe data de 16 mai 2015, Maria și Mihai au fost despărțiți, extrem de violent și scandalos, de familia lor de către Lastensuojelu – Protecția Copilului finlandeză. În septembrie sunt duși la orfelinat. Camelia reușește, în decembrie să-i recupereze, dar doar până în mai 2016, când sunt din nou luați și duși în orfelinate separate. De atunci Camelia se luptă ca o leoaică să își recupereze micuții, care au trecut prin clipe mai mult decât înfiorătoare din momentul separării de mama.

”L-am văzut azi pe Mihai. De la o întâlnire la alta e mai distrus. A spus că e amenințat tot timpul, că-i este frică și că vrea acasă. I-au schimbat școala și a spus că va refuza să se ducă la altă școala decât cea veche. În casele de copii din Finlanda sunt boxe ca pentru pușcăriași: o cameră cu ciment pe jos , cu o ușă metalică că la pușcarie,fără nici un fel de mobilier. Îi țin acolo pe copii când se revoltă. Să meargă cineva să filmeze pușcăriile finlandeze unde țin copiii furați. Nu s-a văzut nicăieri în lume așa ceva. Să bagi copiii la beci când plâng că vor acasă!!! Mihai în primele 15 minute a spus tot. Dupa aceea nu l-au lăsat să mai vorbescă. Am zeci de înregistrări de acest fel că de anul trecut înregistrez tot. Copiii l-au înregistrat și pe tatăl lor când îi amenința.” – scria Camelia pe profilul ei de Facebook la data de 18 iulie 2016.

Dacă asta nu era de ajuns, potrivit declarațiilor mamei disperate, micuța Maria a fost adusă, din cauza traumelor suferite după separare, în pragul sinuciderii.

Și problemele sunt departe de a fi rezolvate. Camelia Smicală a postat marți seară, 11 iunie 2019, pe Facebook un apel disperat al fiului ei, Mihai, care urmează să fie trimis împotriva voinței sale în Estonia miercuri dimineața. Din informațiile preliminare, se pare că ar fi vorba de o excursie peste hotare, la care copilul este dus cu forța, fără consimțământul mamei și nici al lui personal. Mesajul Cameliei Smicală: „Pe Mihai îl scoate Socialul mâine dimineață forțat din Finlanda. Ambasada României ne-a refuzat azil, a refuzat repatrierea și a refuzat să ne facă acte pentru a ne putea întoarce acasă. La ordinele MAE desigur. Mihai a cerut ajutor public. Se pare însă că este prea târziu. De când i-au luat de acasă și fac săptămânal ore de limba română cu profesoara susținută de către ambasadă, copiii nu mai știu să scrie românește. 3 ani de cursuri intensive de limba română. Traduc: Bună, sunt Mihail. Vreau să spun că vă cer ajutorul! Nu am încredere în justiție. Doar trag de timp. Acum e momentul să faceți ceva! Eu am cerut timp de 10 ani voie să merg în România la bunica și la bunicul și nu mi-au dat voie. Și peste noapte, deodată, mi-au făcut pașaport și mă trimit în Estonia. M-au amenințat că, dacă nu merg, mă bagă în celula de criză. Nu am încredere nici în Social pentru că ne-au făcut doar rău. Nu am încredere nici să vorbesc cu vreun psiholog pentru că mi-e frică că îmi vor face rău, așa cum ne-au făcut cei de la TAYS(Spitalul Universitar din Tampere). M-au despărțit și de sora mea mai mică și m-au acuzat în față că nu pot fi împreună cu ea deoarece îi fac rău. Am nevoie de ajutor! Mihai”, a postat Camelia Smicală, mama băiatului, marți seară pe contul ei de socializare.

Sursa foto: Facebook

Dacă asta nu era de ajuns, procurorii finlandezi vor să o trimită în închisoare pentru incidental petrecut în momentul în care autoritățile veniseră să-i ia copiii. Potrivit spuselor Cameliei Smicală, trimiterea în judecată se face în ciuda constatărilor poliției, care a stabilit că femeia a fost cea agresată.

Cazul Cameliei Smicală a devenit cunoscut, pentru prima oară, publicului, în timp ce o situație asemănătoare, cea a familie Bodnariu, era intens mediatizată internațional. Marius Bodnariu (cetățean român) și Ruth Bodnariu (cetățean norvegian) au ajuns în atenția Serviciului de protecție a copilului din Norvegia, Barnevernet, acuzați de folosirea violenței fizice asupra copiilor lor. Astfel, cei cinci copii ai familiei au fost preluați pe 16 noiembrie 2015 în custodia statului norvegian. S-a dovedit că acest caz avea o bază religioasă și, după îndelungi lupte și proteste uriașe, copiii s-au reîntors în sânul familiei. Acum locuiesc cu toții în România, unde li s-a născut și cel de-al șaselea copil.

Sursa foto Facebook

Oameni din întreaga lume, și mai ales români, au sărit, fiecare după posibilitatea lui, în ajutorul femeii care trece prin cel mai mare coșmar al unei mame, în speranța că, asemenea cazului Bodnariu, copiii se vor întoarce, cât de curând posibil, în sânul familiei. Există chiar și un grup de susținere a cazului, pe care îl găsiți aici.

Articolul urmator
Caz revoltător! Un asistent medical este suspectat că ar fi sedat pacientele pentru a întreține relații intime cu ele
Caz revoltător! Un asistent medical este suspectat că ar fi sedat pacientele pentru a întreține relații intime cu ele
Ai supravieţui unei apocalipse?
Incepe quiz
Ai supravieţui unei apocalipse?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (9)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.