Robert Mugabe, fostul președinte al Zimbabwe, s-a stins din viață, la 95 de ani

Redactor Divahair.ro

Președintele Zimbabwe, Robert Mugabe, s-a stins din viață la 95 de ani, pe un pat de spital din Singapore, unde era internat ca să primească tratament pentru o boală necunoscută. Anunțul a fost făcut de succesorul său la președinția Zimbabwe, Emmerson Mnangagwa.

„Cu cea mai mare tristeţe, anunţ moartea părintelui fondator şi fostului preşedinte al Zimbabwe, Tov. Robert Mugabe”, arată mesajul de pe contul oficial al preşedinţiei de la Harare.

Robert Mugabe

Robert Mugabe a condus Zimbabwe cu mână de fier, fiind considerat cel mai odios dictator, înfometându-și populația, în timp ce el trăia în lux. Mai întâi a fost prim-ministru, apoi a fost ales preşedinte, după ce Zimbabwe și-a obținut independent față de Regatul Unit, în 1980. A rămas la cârma statului timp de aproape 40 de ani.

Măsurile din ultimii ani de mandate au făcut ca populația să îl urască și mai mult. În 2000, a naționalizat pământurile fermierilor, trecându-le în proprietatea statului. Un gest care a scandalizat o lumeîntreagă a fost făcut în n 2016, când, în cadrul unei festivităţi, a fost surprins închinându-se la propriul portret.

Articolul urmator Actorul Ray Liotta s-a stins din viață, la 67 de ani

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.