România alegerilor 2019. Într-un sat uitat de lume s-a votat în... șifonier

România alegerilor 2019. Într-un sat uitat de lume s-a votat în... șifonier

Cristina Gherghina

Weekendul care tocmai a trecut, 9-10 noiembrie, a fost unul mai mult decât important pentru țara noastră. Românii au fost chemați la vot pentru a alege care dintre candidații la alegerile prezidențiale vor intra în bătălia din turul 2. Toate bune și frumoase... asta până când vedem în ce condiții s-a votat în mediul rural.

Locuitorii din provincie s-au prezentat în număr mai mare la vot față de anii trecuți, când drumul lor spre îndeplinirea îndatoririi cetățenești ajungea să ducă la cârciuma satului și nu la cabina de vot. Anul acesta, cârciumile de prin comune au fost mai mult goale decât pline, spre surprinderea tuturor.

Cum era și de așteptat, înainte de vot, oamenii nu au uitat de treburile gospodărești. De exemplu, localnicii din Pisculești, jud. Prahova și-au stabilit prioritățile în felul următor: prima oară treburile gospodărești și de abia apoi votul. Alții au ales să treacă mai întâi pe la biserică și după să se prezinte la secțiile de votare. 

Probabil una dintre cele mai ciudate și demne de menționat întâmplări haioase de la turul 1 de prezidențiale de anul acesta a avut loc la o secție de votare din județul Mureș. Deși pare greu de crezut, bieții oameni au fost nevoiți să voteze intrând într-un... ȘIFONIER, după cum se poate vedea limpede și în imaginea de mai jos.

alegeri prezidentiale

Sursă foto: Știrile ProTV

De la cabina de votare improvizată în șifonier trecem la... urna de vot făcută dintr-un butoi inițial destinat punerii murăturilor! Urna de vot neobișnuită a putut fi văzută în comuna Șușani, sat Râmești, din județul Vâlcea, iar poza de mai jos, cum era de așteptat, a devenit deja virală pe internet.

alegeri 2019

Sursă foto: DC News

Dacă vă întrebați cum a fost posibil așa ceva în România anului 2019... Ei bine, conform celor de la Antena 3, cei care renovau școala au scăpat materialele de construcții pe urna de vot, așa că s-au luat imediat măsuri de schimbare a acesteia. Cum ceva mai bun nu aveau la îndemână, pare-se, urna a fost înlocuită cu butoiul de mai sus, devenit, peste noapte, "vedetă" în mediul online.

Surse foto: Istock

Articolul urmator
Cum a ajuns o fată moartă să fie cea mai sărutată fată din lume. Misterul creat în jurul decesului său încă intrigă toată planeta
Cum a ajuns o fată moartă să fie cea mai sărutată fată din lume. Misterul creat în jurul decesului său încă intrigă toată planeta
Ce vedeta din Romania esti?
Incepe quiz
Ce vedeta din Romania esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.