S-a mai stins o stea! Actorul Petru Ciubotaru, cunoscut pentru rolul din Chirița, a murit

S-a mai stins o stea! Actorul Petru Ciubotaru, cunoscut pentru rolul din Chirița, a murit

Cristina Gherghina

Este doliu în lumea teatrului românesc! Marele actor Petru Ciubotaru, cel care a încântat generații întregi de oameni, s-a stins din viață la vârsta de 80 de ani. Colegii de breaslă și românii îl plâng acum pe maestru, unul dintre cei mai mari actori ai Teatrului Național.

Actorul fusese internat la spital în urmă cu două zile din cauza unor probleme de sănătate. Din păcate, în această dimineață, în jurul orei 4, Petru Ciubotaru s-a înălțat la Ceruri.

Dom Petrică, așa cum era alintat de moldoveni, a fost prezent pe scena teatrului din Iași timp de 55 de ani și a devenit cunoscut pentru rolul său din piesa Coanei Chirița. „Dom Petrică’ al Teatrului, al Iașului, al Moldovei, a urcat la ceruri. Adio! Îți mulțumesc, Petru Ciubotaru! Dumnezeu să te odihnească”a scris Călin Chirilă pe profilul de Facebook. 

Petru Ciubotaru

Sursă foto: Facebook 

Piesa "Chirița în Iași"  a avut prima reprezentație în aprilie 1850, la Teatrul Nașional din Iași. Chiar de la primele reprezentaţii, personajul Chiriţa a fost interpretat de actori bărbaţi în travesti - Matei Millo (1850), Miluţă Gheorghiu (1930), iar mai târziu Petru Ciubotaru (1990), Teodor Corban (1997). După interpretarea lui Petru Ciubotaru, cea mai cunoscută Chiriță este cea jucată de Draga Olteanu Matei.

Petrică Ciubotaru s-a născut în anul 1939, la Ciurea, județul Iași. În lunga sa carieră dramaturgică, Petru Ciubotaru a jucat în peste 260 de roluri, printre care și Chirița pentru care a adoptat arta de travesty. De asemenea, a jucat și rolul lui Ștefan cel Mare în opera „Apus de soare” a lui Barbu Ștefănescu Delavrancea.

Rămas bun, maestre!

Surse foto: Facebook

Articolul urmator
A murit actorul Doru Ana
A murit actorul Doru Ana

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.