Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

S-a stins o mare stea a României. Actrița Olga Bucătaru a închis ochii la 78 de ani

DivaHair

Durere nemărginită pentru iubitorii teatrului românesc. O mare actriță, care activat ani buni pe scena de la Odeon, s-a stins din viață la vârsta de 78 de ani.

Olga Bucataru

„Născută de Ziua Mondială a Teatrului, 27 martie 1942, actriță a Teatrului Odeon, Olga Bucătaru s-a stins din viață vineri, 10 aprilie 2020, la Spitalul Elias din București, în urma unui stop cardio-respirator. Dincolo de rolurile din teatru și film, Olga Bucătaru a fost din anul 1995 până în 2000 profesor asociat la Academia de Arte „Luceafărul” din București și începând cu anul 2001, în aceeași instituție, a activat în chip de lector universitar. Teatrul Odeon este alături de familia îndoliată și va păstra vie amintirea rolurilor interpretate pe scenă și pe marele ecran”, a transmis Teatrul Odeon într-un mesaj înlăcrimat.

La Odeon, Olga Bucătaru s-a bucurat de ovațiile publicului în ”ESCU”, de Tudor Mușatescu – 1972, piesă sub bagheta regizorală a lui Dinu Cernescu, „Să nu-ți faci prăvălie cu scară”, de Eugen Barbu – 1985, în regia Sandei Manu, ”Astă seară se joacă fără piesă,” de Luigi Pirandello – 1988, în regia lui Alex Visarion, ”Întâlnire în pădure”, de Ofelia Strahl, unde a jucat alături de Olga Tudorache – 1992, operă regizată de Cătălina Buzoianu.

 În anul 2002 i s-a acordat Ordinul Național „Serviciul Credincios”, în grad de Cavaler.

Surse foto: Facebook/Teatrul Odeon

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!