Se deschide Târgul de Crăciun în București! Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a putea participa

Se deschide Târgul de Crăciun în București! Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a putea participa

Alida Enache

Vești bune pentru bucureșteni și nu numai! Peste doar două zile, cel mai așteptat eveniment al iernii, Târgul de Crăciun din capitală, își va deschide porțile pentru toți cei care își doresc să se bucure din plin de magia acestei sărbători. Evenimentul, numit și Bucharest Christmas Market va avea loc în condiții speciale specifice pandemiei de Coronavirus, iar siguranța participanților, a personalului și a expozanților este primordială, după cum se arată într-un comunicat al Primăriei Municipiului București.

Imagine cu Târgul de Crăciun din București

Târgul de Crăciun, ajuns la cea de-a XIV-a ediție, va fi organizat în Piața Universității în perioada 26 noiembrie – 26 decembrie. Accesul la eveniment se va face pe baza unui bilet care va putea fi achiziționat online la prețul de cinci lei sau la intrare, de la casa de bilete, cu șapte lei. Biletele au fost puse în vânzare începând cu data de 12 noiembrie și acestea se pot achiziționa pe tot parcursul evenimentului. Minorii sub 12 ani vor putea participa gratuit la eveniment, însă doar dacă vor fi însoțiți de un adult. Prețul biletelor va acoperi o parte din costurile organizării târgului.

După cum era de așteptat, intrarea la Bucharest Christmas Market se va putea face doar pe baza certificatului verde. Conform legislației în vigoare, accesul la Târgul de Crăciun se realizează în limita a 30% din capacitatea spațiului. Pot intra doar persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, dacă au trecut cel puțin 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

De altfel, pot participa și persoanele care au trecut prin boală atât timp cât acestea se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Prezentarea Certificatului Digital European COVID-19 este obligatorie. Minorii cu vârsta mai mică sau egală cu 12 ani nu trebuie să prezinte documentele necesare intrării atât timp cât sunt însoțiți de un adult care îndeplinește aceste condiții. Purtarea măștii de protecție este obligatorie și fiecare participant în parte va fi termoscanat la intrare. Copiii cu vârsta mai mică de cinci ani nu sunt nevoiți să poarte mască.

Persoanele care provin din state membre UE care vor dori să participe la eveniment sunt obligate să prezinte Certificatului Digital European COVID-19.

Deși anul trecut nu a fost posibilă desfășurarea Târgului de Crăciun, anul acesta bucureștenii se vor putea bucura de magia acestei sărbători. De la eveniment nu vor lipsi cozonacii, prăjiturile, plăcintele, turta dulce, băuturile și gustările calde, conform Primăriei Municipiului București. De altfel, cei care vor participa la târg se vor putea delecta și cu decorațiuni și ornamente specifice Crăciunului. 

Citește și: Nereguli majore găsite de ANPC în cele mai mari supermarketuri. Se închid? Cum sunt afectați cetățenii

Surse articol: Digi24, Stirilekanald, Stirileprotv

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Dosarul Mădălinei Manole ar putea fi redeschis? Ce informații noi au apărut acum, la mai bine de un deceniu de la moartea ei
Dosarul Mădălinei Manole ar putea fi redeschis? Ce informații noi au apărut acum, la mai bine de un deceniu de la moartea ei
Ce rol meriți să ai de Crăciun?
Incepe quiz
Ce rol meriți să ai de Crăciun?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.