Se întâmplă în România! O femeie a murit după ce a așteptat ambulanța timp de două ore

Se întâmplă în România! O femeie a murit după ce a așteptat ambulanța timp de două ore

Anca Marcus

Tragedia recentă care a avut loc în sistemul sanitar din România a adus în prim-plan vulnerabilitățile și provocările cu care se confruntă pacienții și medicii în cadrul unităților de primiri urgențe.

O femeie în vârstă de 75 de ani și-a găsit sfârșitul la Unitatea de Primiri Urgențe Băneasa din județul Constanța, într-un incident care ridică întrebări critice cu privire la eficiența și capacitatea sistemului de a oferi asistență medicală adecvată în momentele critice.

Evenimentul a avut loc în seara zilei de 6 august, când pacienta a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe Băneasa într-o stare gravă. Cu toate acestea, timpul a devenit un inamic nemilos pentru femeie, întrucât ambulanța a întârziat să vină pentru a o transporta la un spital adecvat. Ceea ce ar fi trebuit să fie o intervenție urgentă s-a transformat într-un coșmar de două ore pentru pacientă și familia sa.

Medicii care au încercat să o ajute pe femeie au făcut apeluri repetate la serviciul de ambulanță, în speranța de a asigura transferul său rapid la o unitate medicală.

"Am sunat la ambulanță de trei ori și timp de două ore i-am acordat îngrijiri medicale pacientei în vârstă de 75 de ani și chiar am resuscitat-o", a declarat un purtător de cuvânt de la Unitatea de Primiri Urgențe Băneasa. Cu toate acestea, timpul a continuat să treacă fără ca ajutorul să sosească în timp util.

Incidentul tragic a ridicat semne de întrebare cu privire la infrastructura și eficiența sistemului medical românesc. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a subliniat necesitatea unor reforme urgente pentru a evita situații similare în viitor.

"Nu vrem să închidem spitale, dar să reconvertești spitale în unități medicale care oferă servicii medicale de exemplu ambulatorii sau spitale de zi e cu totul și cu totul altceva", a precizat ministrul.

În timp ce autoritățile încearcă să identifice cauzele și să întreprindă măsuri corective, tragedia de la Unitatea de Primiri Urgențe Băneasa aduce în prim-plan necesitatea unor schimbări profunde în sistemul medical.  Întârzierile în intervenția medicală în astfel de situații critice pun în pericol viețile pacienților și subliniază vulnerabilitățile cu care se confruntă sistemul. 

O femeie a născut pe trotuarul din fața spitalului Urziceni

Din păcate, situația de la Constanța nu este un caz izolat. Un eveniment similar a avut loc săptămâna trecută în fața Spitalului Urziceni, generând o îngrijorare copleșitoare. O femeie a fost nevoită să aducă pe lume un copil chiar pe trotuar, după ce fusese respinsă de unitatea medicală pe motiv că nu aveau linie de gardă pentru ginecologie. 

Aparent, în urma mediatizării cazului, au ieșit la iveală o serie de nereguli la Spitalul Urziceni. Conform Carminei Pricopie, jurnalist Antena 3 CNN, unitatea dispune de 23 de paturi la secția de ginecologie, dar nu și de medic specialist.

"O doamnă asistent din acel spital a postat o fotografie pe rețelele de socializare, spunând că acesta este ultimul copil care s-a născut acum două luni, în acest spital, în ciuda refuzurilor conducerii și este ultimul copil care s-a născut în ultimul an, în Spitalul Urziceni.

Pentru că actuala conducere nu asigură, cel mai probabil, cele necesare.

Acest spital nu are medic specialist, dar are 23 de paturi pe secția de ginecologie.

Pacientele nu sunt primite pentru a da naștere sau pentru a merge la control.

Este vorba de banii pe care spitalul îi primește pentru numărul de paturi.

Dar nu este singurul spital în care se întâmpla acest lucru, am mai descoperit și la Spitalul din Târgu Măgurele.

Aceste spitale obțin finanțări de la bugetele locale. Acest spital are 127 de paturi în total, dintre care 23 pe secția de ginecologie.", a spus jurnalista.

Surse foto: Istock.com.

Surse articol: digi24.rowww.antena3.ro

Articolul urmator
O femeie de 35 de ani a murit fulgerător după ce a băut 4 sticle de apă în 20 de minute
O femeie de 35 de ani a murit fulgerător după ce a băut 4 sticle de apă în 20 de minute
Ce vedeta din Romania esti?
Incepe quiz
Ce vedeta din Romania esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.