Se întâmplă în România! O fetiță cu dizabilități nu mai aude după ce un hoț i-a furat aparatul auditiv în timpul vacanței în Eforie

Se întâmplă în România! O fetiță cu dizabilități nu mai aude după ce un hoț i-a furat aparatul auditiv în timpul vacanței în Eforie

Ramona Jurubita

În fiecare vară, litoralul românesc este plin de turiști din toate colțurile țării. De multe ori, aglomerația poate provoca și neplăceri, mai ales dacă pe plajă se află și oameni rău intenționați care vor să sustragă bunurile altor persoane. O familia din Iași trece prin momente grele acum, după ce un hoț a furat rucsacul în care se aflau bunurile lor prețioase, printre care și aparatul auditiv al unuia dintre copii.

Situația este extrem de complicată, fiindcă fetița cu dizabilități depindea în totalitate de acel dispozitiv costisitor. În urmă cu mai mult timp, a suferit o intervenție chirurgicală pentru a-i fi montată o componentă a aparatului în spatele urechii, iar acum a rămas doar cu aceea. Din păcate, părinții ei nu au reușit să recupereze și componenta exterioară care se afla în ghiozdanul furat.

„Noi în dimineața zilei de 18 august am eliberat camera de la Venus. Am plecat cu toate bagajele la Aqua Magic, cu copiii, iar seara ne-am cazat la Eforie. Abia pe 20 august am realizat că ghiozdanul lipsește. În zilele acestea nu a purtat aparatul pentru că nu are voie să intre cu aparatul în mare și noi am stat la plajă mai tot timpul. Copilul are mai multe dizabilități și nu aude deloc fără acel aparat auditiv.”, a declarat Andreea I., mama copilului, pentru Replica de Constanța.

Familia a rămas și fără alte bunuri de valoare, dar se axează acum pe recuperarea componentei aparatului auditiv, care este cel mai scump dintre toate obiectele din rucsac. Valorează 7000 de euro, dar nu are nicio valoare fără partea montată în craniul copilei. De ce? Pentru că acele două părți funcționează doar împreună.

„În ghiozdan, pe lângă aparatul auditiv, se mai afla un laptop și un ceas, dar aparatul este mai scump decât tot ce se afla în respectivul ghiozdan. Doar partea exterioară, care este pierdută, costă 7 mii de euro. Copilul are un magnet în cap, a fost operat, iar cel care a luat ghiozdanul, și implicit aparatul, nu are ce să facă cu el, cele două piese fiind împerecheate. Din fericire, dacă nu găsim acel ghizdan, nu trebuie să apelăm la o altă intervenție chirurgicală, trebuie să cumpărăm doar partea externă a aparatului.”, a mai spus mama fetei.

Acum, copila nu mai aude deloc, iar apropiații speră că făptașului i se va face milă de ea și îi va returna aparatul de care depinde. Părinții acesteia nici nu se mai gândesc la celelalte obiecte furate, ci doar la binele copilului lor. În cazul în care dispozitivul nu va fi recuperat, aceștia vor fi nevoiți să scoată din nou din buzunar suma de 7000 de euro.

Ioana avea doar 18 ani și se grăbea să ajungă la înmormântarea bunicului, dar și-a pierdut viața în accidentul tragic de la Suceava

Surse foto: iStock

Surse articol: ReplicaonlineRealitateaAntena3

Articolul urmator
Caz ireal de neglijență! O fetiță din sectorul 6 a fost lăsată să zacă inconștientă timp de mai multe ore la grădiniță
Caz ireal de neglijență! O fetiță din sectorul 6 a fost lăsată să zacă inconștientă timp de mai multe ore la grădiniță
Ce vedeta din Romania esti?
Incepe quiz
Ce vedeta din Romania esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.