Șefa Comisiei Europene, apel îngrijorător: "Nu vă faceți planuri pentru vacanța de vară"

Șefa Comisiei Europene, apel îngrijorător: "Nu vă faceți planuri pentru vacanța de vară"

Redactor Divahair.ro

”Trebuie să învățăm să trăim cu virusul până anul viitor”. Este prognosticul trist pe care l-a dat europenilor președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Tot ea ne-a sfătuit să nu ne facem planuri de vacanță pentru această vară, în contextul pandemiei de COVID-19.

Presiunea de a da un termen la care vom ieși din carantină este tot mai mare zilele acestea și o resimt tot mai intens pe umerii lor și mai marii europeni.

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a transmis un mesaj duminică pentru europeni, în care le recomanda să nu se grăbească să-și facă rezervări pentru vacanța de vară. Aceasta a precizat, într-un interviu pentru cotidianul german Bild, că este imposibil ca autoritățile să facă prognosticuri fiabile cu privire la efectele pandemiei de coronavirus.

Cuplu plimbandu-se pe faleza, Salonic

Citește și: Gestul impresionant al unei bunicuțe din Suceava: și-a cusut singură masca pentru a putea veni la spital

„Recomand să aşteptaţi înainte de a vă face planuri. Nimeni nu poate face acum prognosticuri fiabile pentru iulie şi august”, a precizat șefa Comisiei Europene, într-un interviu pentru cotidianul german Bild.

Potrivit lui Von der Leyen, persoanele care și-au făcut deja rezervări, ar trebui să beneficieze și de dreptul de a-și cere banii înapoi, amintind astfel de hotărârea luată de guvernul german, potrivit căreia, în cazul în care o persoană este nevoită să anuleze o rezervare, va primi un voucher pe care îl va putea folosi pentru o altă perioadă. Această prevedere exclude, astfel, returnarea banilor pentru călătorie. Executivul german a încercat astfel să reducă la maximum efectele nefaste asupra sectorului turistic pe care le-ar putea avea anulările în masă.

Șefa comisarilor europeni s-a declarat sceptică faţă de decizia guvernanților din Germania, susținând că, la nivel european, prevalează principiul de oferi turiștilor ambele opţiuni. Aceasta a precizat că agențiile de turism pot acorda prioritate voucherelor şi îşi pot sfătui clienţii să opteze pentru ele, dar fără a le interzice clienților să-şi ceară banii înapoi, dacă asta este ceea ce își doresc.

Tot ea a declarat că este încrezătoare că, până la sfârşitul anului va putea fi produs un vaccin împotriva coronavirusului. Cu toate acestea, a recomandat ca restricțiile impuse persoanelor în vârstă ar trebui să rămână în vigoare până la finalul acestui an.

Batran la plimbare pe malul lacului

"În lipsa unui vaccin, contactele cetăţenilor în vârstă vor trebui restricţionate cât mai mult cu putinţă. Ştiu că este greu şi că singurătatea este o povară. Dar este o chestiune de viaţă şi de moarte. Trebuie să rămânem disciplinaţi şi să avem foarte multă răbdare. Trebuie să învăţăm să trăim cu virusul pentru multe luni, probabil până anul viitor. Copiii şi tinerii se vor bucura de mai multă libertate de mişcare mai devreme decât persoanele vârstnice şi cei cu condiţii medicale preexistente ", adeclarat von der Leyen.

Citește și:Guvernul României vrea să taie salariile parlamentarilor și miniștrilor. Vezi ce are de gând cu pensiile speciale

La nivel mondial, pandemia de coronavirus a provocat îmbolnăvirea a 1.858,699 și moartea a 114.698. În Romînia, numărul persoanelor care au contractat COVID-19 a ajuns la 6,300, iar al decedaților este de 318, conform worldometers.info.

Surse foto: Pexels, Getty

Articolul urmator
Alexandra, mama care a murit în maternitatea din Botoșani, nu a mai apucat să-și serbeze cei 26 de ani. În loc de "la mulți ani", a răsunat "ne rugăm pentru sufletul roabei lui Dumnezeu"
Alexandra, mama care a murit în maternitatea din Botoșani, nu a mai apucat să-și serbeze cei 26 de ani. În loc de "la mulți ani", a răsunat "ne rugăm pentru sufletul roabei lui Dumnezeu"
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta
Incepe quiz
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.