Statistică EUROSTAT. Românii lucrează cel mai mult din UE, peste 40 de ore pe săptămână!

Statistică EUROSTAT. Românii lucrează cel mai mult din UE, peste 40 de ore pe săptămână!

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

O țară de oameni muncitori suntem, ce să mai. Prea muncitori, de fapt, dacă ne uităm pe statistici. 

Conform datelor făcute publice de Eurostat, oficiul european de statistică, angajaţii români au muncit, în medie, 40,4 ore pe săptămână anul trecut, fiind urmaţi în clasament de cei din Bulgaria, cu 40,2 ore şi cei din Croaţia, Cipru şi Polonia, , având 39,5 ore de lucru pe săptâmână. Topul este continuat cu Cehia, Ungaria şi Slovacia, cu o săptămână medie de lucru de 39,3 ore.

Sursa foto

În schimb, cele mai scurte săptămâni medii de lucru pentru angajaţi dintre ţările membre ale UE au fost în țări precum Germania, cu 34,3 ore, Danemarca, cu 32,7 ore şi Olanda, cu 29,5 ore. 

Din punct de vedere al meseriilor, cea mai lungă săptămână de lucru din UE în 2020, cu o medie de 47,1 ore pe săptămână, o au antreprenorii - da, sunt peste 10 ore mai mult decât media de lucru săptămânală a angajaţilor, cea de 36,2 ore.

Potrivit ZF, dintre angajaţii români, circa 5,8% au spus că au lucrat mai puţine ore în 2020 faţă de 2019, cea mai mică valoare din UE.

În aproape toate statele membre ale UE, cea mai accentuată scădere a orelor de lucru a fost înregistrată în sectorul HoReCa. Singura excepţie a fost Luxemburg, unde scăderile din acest sector au fost pe locul al doilea din rândul celor mai accentuate.

Cele mai mari scăderi ale numărului de ore lucrate în sectorul de HoReCa au fost în Cipru (-71,3%), Irlanda (-61,6%), Slovenia (-61,0%), Spania (-59,2%) şi Grecia (-54,9%). La polul opus, cele mai uşoare scăderi au fost în Danemarca (-35,1%), România (-34,9%), Letonia (-34,6%), Luxemburg (-33,5%) şi Ungaria (-25,8%)

Surse foto: istock, eurostat

Articolul urmator
Ce amendă riscă românii care își abandonează animalele de companie
Ce amendă riscă românii care își abandonează animalele de companie
De ce te temi cel mai mult?
Incepe quiz
De ce te temi cel mai mult?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.