Străzile din România, cele mai periculoase din Europa

Străzile din România, cele mai periculoase din Europa

Roxana Dumitrica

România este, din nou, pe primul loc, dar nu în sensul pozitiv. După ce am căpătat locul fruntaș în topul țărilor UE cu toalete în afara casei, așa cum arată un studiu Eurostat, acum suntem din nou premianți, de data aceasta la capitolul șosele periculoase. 

Conform unui raport recent al Comisiei Europene, din cele 28 de țări membre ale Uniunii Europene, România deține cele mai periculoase drumuri și cea mai ridicată rată de mortalitate din cauza accidentelor rutiere: 96 de decese la un milion de locuitori. 

Bulgaria, Letonia, Croația, Polonia și Ungaria sunt următoarele state cu cele mai riscante drumuri, cu o rată de mortalitate de 88, respectiv 78, 77, 76 și 64 de decese la un milion de locuitori.

La polul opus, în categoria celor mai sigure drumuri din Uniunea Europeană, se situează Marea Britanie, Danemarca și Irlanda, cu o rată a mortalității de 28, respectiv 30 și 31 de decese la un milion de locuitori.

autostrazi

Anul trecut, 25.000 de persoane au murit în accidente rutiere pe drumurile țărilor membre UE, cu 1% mai puțin decât în 2017.  

Pentru a reduce numărul deceselor cauzate de accidente rutiere, Uniunea Europeană intenționează să impună un mecanism de limitare a vitezei și frânare de urgență pe toate modelele de autoturisme noi începând cu anul 2022, împreună cu alte zeci de caracteristici tehnice pentru îmbunătățirea siguranței rutiere, a anunțat Parlamentul European.

Se estimează că aceste măsuri vor fi aprobate de Parlamentul European și de statele membre UE în septembrie anul acesta. Scopul lor este să reducă incidența accidentelor rutiere cu până la 30% în următorii 15 ani, salvând astfel viețile a 25.000 de oameni.

Surse foto: iStock

Articolul urmator
România este în doliu! Părintele Simeon Zaharia de la Mănăstirea Sihăstria s-a stins din viață
România este în doliu! Părintele Simeon Zaharia de la Mănăstirea Sihăstria s-a stins din viață
Ce vedeta din Romania esti?
Incepe quiz
Ce vedeta din Romania esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.