Tragedie în lumea artistică din România! Actorul și balerinul Ovidiu Danci a murit, la 39 de ani

Tragedie în lumea artistică din România! Actorul și balerinul Ovidiu Danci a murit, la 39 de ani

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Zi de doliu în România, după ce extrem de talentatul Ovidiu Danci a murit, la numai 39 de ani. Artistul fusese diagnosticat recent cu două afecțiuni grave, printre care și o formă agresivă de leucemie.

Tragica veste a fost făcută publică de reprezentanții Școlii de dans pe care o înființase la Bistrița: „Dragii noștri, cu sufletele devastate de durere, vă anunțăm că maestrul de balet Ovidiu Danci, sufletul școlii noastre de balet, a plecat să danseze cu îngerii. Prin noi, Școala de Balet Ovidiu Danci va rămâne însă mulți ani de acum înainte alături de noi. Avem datoria să-i ducem visul mai departe și așa vom face. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”

Ovidiu Danci a studiat dansul încă de la vârsta de 10 ani la Școala de Coregrafie Octavian Stroia. Ulterior a fost admis la Liceul de Arte „Octav Băncilă”, fiind angajat imediat după absolvire la Teatrul Oleg Danosvki din Constanța. Cu balerinii din Constanța a și mers în turneu în întreaga Europă. Ovidiu Danci a primit o bursă la Academia de Balet din Munchen, fiind singurul român care a terminat academia ca bursier. A participat la Dansez pentru Tine și a jucat în mai multe seriale românești. A interpretat, printre altele, și primul travestit dintr-un serial românesc.

Cu aproximativ 2 săptămâni înainte să își piardă viața, regretatul balerin postase următorul mesaj pe pagina școlii sale: “Eu Ovidiu Danci, de azi, ma retrag de la scoala de balet din cauza gravelor probleme de sănătate! Noua directoare a școlii este Laura Boldor în care am încredere maximă și îi mulțumesc pentru tot sprijinul acordat, nu a fost puțin! Vă multumesc!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Școlii de balet Ovidiu Danci, pe data de 4 iunie.

Articolul urmator
A murit actrița Ileana Ploscaru, doamna teatrului constănțean care și-a petrecut 70 de ani din viață pe scenă
A murit actrița Ileana Ploscaru, doamna teatrului constănțean care și-a petrecut 70 de ani din viață pe scenă
Ce vedeta din Romania esti?
Incepe quiz
Ce vedeta din Romania esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.