Tragedie înfioratoare: Alec Baldwin a ucis, din greşeală, un director de imagine în timpul filmărilor

Tragedie înfioratoare: Alec Baldwin a ucis, din greşeală, un director de imagine în timpul filmărilor

Ramona Jurubita

UPDATE 6 octombrie 2022: Alec Baldwin (64 de ani) a scăpat de acuzații, deși a ucis o persoană pe platourile de filmare ale producției „Rust”. S-a constatat că a fost vorba de un accident, așa cum a declarat actorul încă din octombrie anul trecut când s-a produs tragedia.

Directoarea de imagine Halyna Hutchins a murit pe 21 octombrie 2021, fiind împușcată în timpul serviciului după ce arma pe care Alec Baldwin o ținea în mână s-a descărcat acceidental. Rudele îndurerate nu îl acuză pe făptaș, fiindcă și ele sunt de părere că acesta nu a avut intenția de a face rău cuiva. Într-un comunicat oficial, soțul Halynei Hutchins, Matthew, a anunțat că filmările pentru „Rust” vor fi reluate ca un omagiu închinat regretatei directoare de imagine.

„Am ajuns la o înțelegere, sub rezerva aprobării instanței, în procesul nostru pentru ucidere din culpă împotriva producătorilor „Rust”, inclusiv Alec Baldwin și Rust Movie Productions, LLC. Ca parte a acestui acord, cazul nostru va fi respins, Filmările filmului „Rust”, al cărui producător executiv voi fi eu, se vor relua alături de toți cei implicați inițial, în ianuarie 2023.

Nu am niciun interes în a mă angaja în reincriminări sau în atribuirea de vină (producătorilor sau domnului Baldwin). Cu toții credem că moartea Halyinei a fost un accident teribil. Sunt recunoscător că producătorii și comunitatea cinematografică s-au reunit pentru a aduce un omagiu lucrării finale a Halynei.”, a spus Matthew într-un comunicat.

Despre această înțelegere menționată de soțul femeii ucise a vorbit și Alec Baldwin într-o postare pe Instagram, prin intermediul căreia și-a anunțat fanii că a scăpat de acuzații.

„Suntem încântați să anunțăm astăzi soluționarea cazului civil intentat în numele familiei directorului de imagine Halyna Hutchins. De-a lungul acestui proces dificil, toată lumea și-a menținut dorința de a face ceea ce este mai bine pentru fiul Halynei. Suntem recunoscători tuturor celor care au contribuit la rezolvarea acestei situații tragice și dureroase.”, a scris acesta pe 5 octombrie 2022, la aproape un an de la teribilul accident.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alec Baldwin (@alecbaldwininsta)

Trebuie să ne amintim că și regizorul Joel Souza (49 de ani) a fost rănit în acea zi, doar că, în cazul său, rănile au fost ușoare, iar acum este bine. A făcut și el o declarație referitoare la planurile de viitor ale întregii echipe, tot pe 5 octombrie. Iată ce a zis:

„Deși este o situație dureroasă, sunt mulțumit că împreună vom finaliza acum ceea ce am început alături de Halyna.”

Potrivit Departamentului de Mediu din New Mexico, producătorii filmului au manifestat o „clară indiferență față de pericolele recunoscute asociate cu folosirea armelor de foc pe platou” și drept urmare, a sancționat compania Rust Movie Productions cu amenda maximă de 136.793 de dolari. De cealaltă parte, producătorii s-au apărat, spunând că au aplicat toate măsurile de siguranță impuse de lege și au contestat apoi raportul oficial.

„Propunerea de înțelegere anunțată astăzi în procesul de ucidere din culpă intentat de Matthew Hutchins împotriva producătorilor de filme „Rust”, inclusiv Alec Baldwin, în cazul morții Halynei Hutchins nu va avea niciun impact asupra anchetei în curs a procurorului Mary Carmack-Altweis sau asupra deciziei sale finale de a depune sau nu acuzații penale în acest caz.

În timp ce procesele civile sunt soluționate în mod privat și implică adesea despăgubiri financiare, cazurile penale se referă doar la fapte. Dacă faptele și dovezile justifică acuzații penale în conformitate cu legislația din New Mexico, atunci vor fi aduse acuzații. Nimeni nu este mai presus de lege.”, a declarat Heather Brewer, purtătorul de cuvânt al Biroului primului procuror judiciar din New Mexico.

UPDATE 16 august 2022: Deși artistul neagă, în continuare, acest lucru, Ancheta FBI a ajuns la concluzia că pistolul pe care îl ținea Alec Baldwin în mână nu s-ar fi putut descărca singur. Specialiștii sunt convinși că actorul a apăsat pe trăgaci, în timp ce arma era îndreptată către directoarea de imagine Halyna Hutchins. Conform raportului FBI, revolverul era în stare bună şi ”nu se putea descărca fără a apăsa trăgaciul”.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla mai departe, având în vedere aceste noi descoperiri.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alec Baldwin (@alecbaldwininsta)

-----------

Update 1 noiembrie. Actorul american Alec Baldwin a făcut recent primele declarații publice după tragicul accident. Presa l-a tot urmărit pe actor pentru a afla mai multe de la el, după ce a ucis-o pe directoarea de imagine Halyna Hutchins. Într-un final, a cedat și a acceptat să stea de vorbă cu jurnaliștii pentru a lămuri ce s-a întâmplat. Acesta a spus că totul a fost un accident și că îi pare rău pentru cele întâmplate, mai ales că el și victima erau prieteni foarte buni.

„Am fost o echipă foarte bine sudată când s-a întâmplat acest eveniment oribil, era prietena mea”, a spus Alec Baldwin într-un videoclip distribuit pe tmz.com.

Actorul a mai mărturisit și că se află într-o legătură permanentă cu familia îndurerată a victimei. El a dezvăluit și că a ieșit cu ea la cină înainte cu puțin timp de nefericitul incident.

„Se mai întâmplă accidente pe platourile de filmare, dar niciodată așa. Acesta a fost un incident care se întâmplă o dată la un trilion de cazuri”, a mai spus Alec Baldwin pentru sursa menționată.

---------------------------------

Clipe cumplite pe un platou de filmare din New Mexico. Actorul american Alec Baldwin, în vârstă de 63 de ani, cunoscut pentru filme celebre precum „Nuremberg”, „Ghinionistul”, „Cârtița”, „Cel mai scurt drum spre fericire”, este cel direct implicat în această tragedie care a zguduit lumea cinematografiei.

Alec Baldwin într-o poză personală de pe Instagram

Sursa foto: Instagram

Pe numele său real Alexander Rae, cel mai mare dintre frații Baldwin este actor, comediant, producător de film și politician.

Actorul a fost implicat într-un accident cumplit pe platoul de filmare, în urma căruia a omorât-o pe directoarea de imagine Halyna Hutchins și l-a rănit pe regizorul Joel Souza cu un pistol de recuzită. Totul s-a petrecut la Bonanza Creek Ranch, la sud de Santa Fe, după cum relatează reuters.com.

Halyna Hutchins, în vârstă de 42 de ani, era directorul de imagine al filmului “Rust” în care Alec Baldwin era chiar actorul din rolul principal. El a împușcat-o pe femeie cu pistolul de recuzită care ar fi trebuit să aibă gloanțe oarbe. Halyna Hutchins a fost transportată la spital cu elicopterul, dar la scurt timp a fost declarat decesul, conform sursei menționate.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de School Magazine (@schoolmagazine.mi)

Cealaltă victimă a tragediei este regizorul Joel Souza de 48 de ani. La rândul său, regizorul a fost rănit în timpul incidentului. Acesta a fost transportat la spital pentru a-i fi tratate rănile și pentru a se stabili gravitatea lor. Reuters menționează că purtătorul de cuvânt al spitalului la care a fost transportat a precizat că nu are voie să dea, momentan, informații despre starea pacientului.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alec Baldwin (@alecbaldwininsta)

Anchetatorii nu au stabilit încă dacă incidentul s-a întâmplat cu voia actorului sau a fost un simplu accident. Polițiștii au spus că nu există încă o plângere depusă în acest caz și se concentrează pe investigarea situației și pe audierea martorilor.

Santa Fe New Mexican a scris că Alec Baldwin a fost văzut „tulburat și cu ochii în lacrimi” în fața secției de poliție, în timp ce vorbea la telefon.

La foarte scurt timp după ce s-a produs accidentul, vestea a început să circule pe rețelele sociale. Oamenii au postat mesaje în care își exprimau susținerea față de cel care a comis crima în mod accidental.

Surse articol: ReutersSanta Fe New MexicanHotnewsTMZHubcityspokesBBC

Sursa foto principală: Instagram

Surse foto: Instagram, Twitter

Surse articol: ReutersSanta Fe New MexicanHotnewsTMZHubcityspokesBBC

Articolul urmator
Un bărbat din Constanța a murit după ce în spital i s-a administrat din greșeală insulină, deși nu avea diabet
Un bărbat din Constanța a murit după ce în spital i s-a administrat din greșeală insulină, deși nu avea diabet
Ce tragedie ti se va intampla in viata?
Incepe quiz
Ce tragedie ti se va intampla in viata?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.