Un tânar care a luat BAC-ul cu 9.78 s-a angajat ca șofer: „Oamenii îmi spun că salariul este foarte mic și că o să fac foamea.”

Un tânar care a luat BAC-ul cu 9.78 s-a angajat ca șofer: „Oamenii îmi spun că salariul este foarte mic și că o să fac foamea.”
Anca Marcus
Miercuri, 18.10.2023

Într-o lume plină de presiuni sociale, un tânăr în vârstă de 19 ani a ales să-și urmeze propriul drum și să ia decizii care să-l avantajeze, cel puțin pe moment. Cu un rezultat impresionant la examenul de Bacalaureat, unde a obținut o medie de 9.78, și o carieră universitară la îndemână, el a optat pentru un alt traseu, unul mai puțin convențional.

Tânărul s-a angajat ca șofer pe o dubiță, activitate care îi aduce un salariu de 4.100 de lei pe lună. Cu toate acestea, prietenii l-au criticat și i-au pus sub semnul întrebării alegerile, sugerând că această carieră este sortită eșecului financiar.

Decizia tânărului de a amâna înscrierea la facultate pentru a explora alte opțiuni și pentru a-și descoperi adevărata chemare este una neobișnuită. Alegerea de a lucra ca șofer pe o dubiță, noaptea, i-a oferit independență și libertate, facilități care nu pot fi cuantificate doar în bani.

Cu toate acestea, oamenii din jurul lui au început să îi pună la îndoială alegerile.

Prietenii l-au descurajat, spunându-i că salariul său este prea mic și că va ajunge să ducă lipsă de bani. Acest tip de presiune socială poate fi copleșitor și poate împiedica o persoană să-și urmeze pasiunile și să-și exploreze potențialul.

„Poți trăi decent cu 4000 de lei în România?”

„Am 19 ani și anul acesta am terminat liceul și am luat bacul cu o medie tare frumușică de 9,78. Nu am mers la facultate anul acesta din cauza că nu m-am putut decide unde vreau să merg, dar la anul cu siguranță voi intra la o facultate. Acum m-am angajat ca și șofer pe dubiță noaptea, de la 8 seara până la 4-5 dimineața și iau în mână 4100 de lei. Când le-am spus unor prieteni de job, aceștia îmi spun că salariul este foarte mic și că o să fac foamea. Îmi place jobul ăsta deoarece nu am șefi pe cap, stau și ascult muzică sau podcasturi, iar noaptea drumurile sunt libere și pot termina programul după 6 sau 7 ore de muncă.

Nu plănuiesc să rămân la jobul acesta deoarece să lucrez noaptea este dificil și sunt obișnuit să mă culc și să mă trezesc devreme.

Eu locuiesc împreună cu bunica deoarece părinții nu prea au ținut la mine încă de când eram mic. Dacă nu ai chirie și nu pleci în vacanțe des, poți trăi decent cu 4000 de lei în România?”, este mesajul tânărului, publicat pe rețeaua de socializare Reddit.

Mesajul tânărului a strâns multe reacții

bordul unei mașini, telefon prins într-un suport, radio-ul pornit

Mesajul tânărului a strâns multe reacții din partea celorlalți utilizatori ai platformei. „Dacă-ți place jobul, ține-te de el cât te țin curelele. Dar la anul mergi la facultate. Pentru că poți fi șofer de TIR și dacă ai diplomă de inginer, dar inginer nu poți fi dacă n-ai diplomă.".

„Prietenii tăi sunt proști. Nu-i asculta. O persoană care nu plătește rate și nu are copii trăiește belfer cu 4100 lei. Pune și deoparte, dacă are minte”.

„Probabil prietenii lui lucrează „la buzunaru’ lu’ tata” și „șef la mine acasă” dând sfaturi pentru cei muncitori așteptând să câștige din cripto”.

„Eu sunt medic rezident și am salariul 4200 de lei la 28 de ani. Nu am bani de apartament sau copil, împart chiria cu cineva și nu mai plec în vacanțe în străinătate, dar mă descurc. Pentru tine la început de drum e ffff bine!", sunt câteva dintre comentariile la postarea tânărului de 19 ani.

Tânărul se confruntă și cu provocări personale, incluzând absența sprijinului părinților. Situația lui ridică multe întrebări cu privire la sprijinul social și familial pentru tineri în procesul de luare a deciziilor și de definire a propriei identități.

În final, această poveste ilustrează lupta cu presiunile sociale și stereotipurile care pot influența alegerile noastre de carieră.

Este important să ne asigurăm că susținem tinerii în explorarea pasiunilor lor și în dezvoltarea abilităților lor, în ciuda normelor sociale prestabilite.

Succesul nu se măsoară doar în cifrele din contul bancar, ci și în satisfacția personală și în împlinirea de sine!

Surse foto: Pexels, Pexels

Surse articol: România Tv, Ziare.com, Reddit

Articolul urmator »
Incepe quiz
Află ce trebuie să faci ca oamenii să te placă și mai mult
Află ce trebuie să faci ca oamenii să te placă și mai mult

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Ne găsești pe