S-au ingrasat de dragul jobului

S-au ingrasat de dragul jobului

Bianca Geica, redactor DivaHair.ro

Actorii ar face orice sacrificiu de dragul meseriei. De la machiaje care ii fac sa fie de nerecunoscut pana la tranformari fizice naturale, caci unii actori duc ideea de a intra cat mai bine in pielea unui personaj la un alt nivel. Afla care sunt actorii care s-au ingrasat semnificativ pentru diverse roluri in filme.

Christian Bale s-a ingrasat 45 de kilograme

Christian Bale face parte dintre actorii care ar face orice pentru a intra in pielea unui personaj. Dupa ce in anul 2005 a slabit enorm de mult pentru rolul din "Masinistul" (30 de kilograme), Christian Bale si-a angajat un antrenor personal pentru a-l ajuta sa se ingrase 45 de kilograme in doar doua luni pentru rolul din "Batman Begins". Initial Bale se ingrasase mai mult decat trebuia, lucru care i-a facut pe producatori sa se indoiasca de faptul ca actorul ar fi potrivit pentru rol, insa acesta a ajuns la o greutate normala pana la inceperea filmarilor. Apoi, Bale a mai adaugat alte 20 de kilograme pentru rolul din filmul "The Dark Knight".  

Jared Leto s-a ingrasat 30 de kilograme

Solistul trupei 30 Seconds To Mars s-a ingrasat 30 de kilograme pentru un rol in filmul "Chapter 27". El trebuia sa intre in pielea personajului Mark David Chapman, asasinul lui John Lennon.  El a declarat ca a reusit acest lucru mancand tot ce un nutritionist ar spune ca trebuie sa eviti: pizza, paste, inghetata si multa ciocolata pusa la microunde si apoi bauta: "Cea mai scarboasa parte este ca puneam ulei de masline si sos de soia in amestec pentru a ma balona si mai tare".  Faptul ca s-a ingrasat atat de mult in acest fel i-a adus si probleme de sanatate lui Leto: "Nu as mai face asta niciodata! [... ] Spre sfarsitul filmarilor, cea mai mare problema a mea a fost faptul ca ma dureau picioarele. Nu puteam sa merg foarte mult, chiar mergeam deseori intr-un carucior cu rotile din cauza durerii". Cu toate acestea, Jared Leto nu regreta faptul ca s-a ingrasat sustinand ca acest lucru a fost necesar pentru a intra cat mai bine in pielea personajului sau.  In ciuda sacrificiilor facute de actor, filmul nu a avut incasari foarte mari si a starnit si reactii negative din partea criticilor.

George Clooney s-a ingrasat 15 kilograme

Actorul George Clooney, declarat unul dintre cei mai sexy barbati din lume, a trebuit sa se ingrase 15 kilograme si sa isi lase o barba foarte lunga pentru a intra cat mai bine in rolul unui agent CIA in filmul "Syriana". Clooney a adunat atatea kilograme in doar 30 de zile, devorand foarte multe paste si alti carbohidrati: "In acea luna, treaba mea era sa mananc cat de mult puteam. [...] Adevarul este ca ideea de a lua in greutate nu este nici pe departe atat de amuzanta precum suna dar, la urma urmei, eu prin actorie imi castig existenta". Rolul i-a adus lui George Clooney doar o nominalizare in cadrul premiilor Oscar.  

Charlize Theron s-a ingrasat 14 kilograme

Actrita Charlize Theron face parte dintre putinele actrite care accepta sa fie "uratite" de dragul actoriei. In anul 2003 ea  s-a ingrasat 14 kilograme pentru a intra cat mai bine in pielea unei asasine in filmul "Monster".  Actrita a declarat ca, initial, a inceput sa manance foarte multe gogosi si produse de tip junk food: " Iubesc chips-urile din cartofi. Imi plac mancarurile sarate asa ca mereu aveam  cateva  pungi de chips-uri cu mine".  Pe langa faptul ca a trebuit sa se ingrase pentru acest rol, Charlize a fost nevoita sa isi epileze sprancenele, sa poarte o proteza dentara si foarte mult machiaj care a uratit-o.  Dar toate sacrificiile actritei au dat roade. In film Charlize a fost de nerecunoscut, rolul aducandu-i si Oscarul pentru cea mai buna actrita.

Renne Zellweger s-a ingrasat 13 kilograme

Pentrul rolul din filmul "Jurnalul lui Bridget Jones", actrita Renne Zellweger s-a ingrasat 13 kilograme. Personajul interpretat de Zellweger intruchipa o femeie plinuta care vrea sa slabeasca fiind convinsa ca astfel isi va gasi dragostea. La acea vreme actrita a declarat ca s-a ingrasat mancand gogosi si multa pizza. Pentru ca in tot acest timp nu facea exercitii fizice si consuma mancaruri cu un continut caloric foarte mare, Renee a inceput sa se simta mult mai obosita decat de obicei. Zellweger considera ca a fost necesar sa adune aceste kilograme in plus pentru a intra cat mai bine in pielea personajului Bridget Jones. Acest rol i-a adus numeroase nominalizari, insa, din pacate, nu a obtinut niciun premiu.

Acestia sunt doar cativa dintre actorii care sunt dispusi sa faca aproape orice fel de sacrificiu pentru cariera lor. Pe tine ce rol te-a impresionat?

Articolul urmator
Povestea Corinei Chiriac, artista care a ales să sacrifice viața de familie de dragul carierei: „Sunt un om care a ales să nu aibă o familie”
Povestea Corinei Chiriac, artista care a ales să sacrifice viața de familie de dragul carierei: „Sunt un om care a ales să nu aibă o familie”
Ai fost un Grinch sau un Mos Craciun?
Incepe quiz
Ai fost un Grinch sau un Mos Craciun?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.