Vine frigul peste România: ANM anunță ploi violente în aproape toată țara

Vine frigul peste România: ANM anunță ploi violente în aproape toată țara

Cristina Gherghina

UPDATE 24 septembrie: Potrivit ANM, ploile torențiale vor acapara întreg teritoriul României. De asemenea, temperaturile vor scădea semnificativ și nu vom scăpa de precipitații până pe 6 octombrie.

Astfel, potrivit sursei citate mai sus, în Muntenia, astăzi și mâine temperaturile vor fi cuprinse între 18-21 de grade, urmate de o încălzire pe data de 26 septembrie. Pe timpul nopții,  minimele se vor încadra între 10-14 grade. Probabilitatea  pentru apariția ploilor va fi mai ridicată în perioada 24-26 septembrie.

În Oltenia maximele vor fi cuprinse între 18- 20 de grade. În Transilvania vom avea maxime de 18-21 de grade, iar în perioada 26-27 se vor înregistra cantități mai însemnate de apă. 

În Maramureș vor fi maxime de 21- 23 de grade și minime de 9-12 grade. Vremea se va răci în această regiune după data de 4 octombrie. 

Maximele în Moldova vor fi cuprinse între 18-22, cu minime între 8-12 grade, ziua de 27 septembrie fiind cea mai rece din această săptămână. 

În zona Banatului, temperaturile vor fi în scădere, astfel că maximele nu vor depăși 20 de grade, iar minimele nocturne vor fi între 11-14 grade. Ploile își vor face simțită prezența în special în zilele de 24 și 26 septembrie, iar cantitățile de apă vor fi în general moderate.

În Crișana, temperaturile vor fi cuprinse între 19-21 de grade, iar după data de 4 octombrie se așteaptă o răcire a vremii. 

La malul mării, temperaturile vor fi normale pentru finalul lunii septembrie, maximele vor fi de 20-22 de grade. Ploile își vor face apariția în intervalul 24-26 septembrie. În data de 30 septembrie, vremea se va încălzi ușor, maxima atingând 24 de grade. 

Potrivit paginii de Facebook Severe Weather Alert - România, este posibilă apariția unui ciclon mediteraneaan la sfârșitul acestei săptămâni. În perioada 26-27 septembrie se vor înregistra cantități semnificative (40-60 mm) în partea de sud-est a țării.

xxx

Astăzi probabil este ultima zi în care ne putem bucura de căldură, deoarece Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că un val de frig însoțit de ploi violente va lua cu asalt România. Practic, de marți, toamna își intră în drepturi. 

 

Potrivit ANM, luni, temperaturile vor fi în scădere în regiunile nord-vestice, în creștere în cele sudice și nu vor fi variașii importante în restul teritoriului. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și ploi, în special pe seară și la noapte, la munte și pe arii relativ restrânse în restul țării. Temperaturile se vor încadra între 20-28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 și 14 grade. 

Începând cu ziua de marți, vremea se va schimba în mod considerabil. Valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale specifice datei. Ploile iau cu asalt România, în special în zona de nord a țării. 

În sud-vestul teritoriului își vor face apariția și descărcările electrice, iar izolat se va semnala ceață. 

Articolul urmator
Moment istoric: România, forțată de CEDO să recunoască oficial cuplurile de același sex
Moment istoric: România, forțată de CEDO să recunoască oficial cuplurile de același sex
Ce vedeta din Romania esti?
Incepe quiz
Ce vedeta din Romania esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.7 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.