Culorile anului 2021 au fost alese de Institutul Pantone. Care este motivul din spatele alegerii lor

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Institutul Pantone a dezvăluit care va fi paleta cromatică ce va domina sectorul modei, al frumuseţii şi designului interior începând cu anul 2021. Culorile reprezintă o combinație aspirațională, îmbinând emoții puternice cu promisiunea optimistă a unei zile însorite. 

Cu puține lucruri sunt oamenii de acord în această lume, însă în privința unuia este cert totul: anul 2020 a fost foarte ciudat pentru toți. Însă vin și vești bune și acum avem încă un motiv în plus de a aștepta cu nerăbdare intrarea în Noul An. Institutul Pantone a respectat tradiția și în anul ce vine, iar previziunile în materie de tendințe de culori arată absolut fabulos. Așa cum ne-au obișnuit, specialiștii în cromatică s-au inspirat pentru culorile vedetă a lui 2021 din lucurile care ne înconjoară ( evoluția modei, mașini, design interior, etc. ) și le-au transformat în două culori dominante!

 

Sursa foto - captura Youtube

Acestea au fost denumite Ultimate Grey și Illuminating și apar după Living Coral, din 2019 și Classic Blue, din 2020. Cele două culori din 2021 au fost alese pentru a inspira omenirea și a oferi acel imbold de putere și speranță pe care toți ni-l dorim.

"Selectarea a două culori independente evidențiază modul în care elemente diferite se reunesc pentru a exprima un mesaj ambițios și înălțător, transmițând totodată ideea că nu este vorba doar despre o culoare individuală. Uniunea dintre Ultimate Grey (gri închis) și Illuminating  (galben vibrant)  exprimă un mesaj încărcat de pozitivitate și susținut de multă forță. Este practic și solid, dar în același timp cald și optimist. Este o combinație de culori care ne oferă rezistență și speranță. Trebuie să ne simțim mereu încurajați, este un lucru esențial pentru spiritul uman.", a declarat Leatrice Eiseman, director executiv al Pantone Color Institute, conform The New York Times. 

Ultimate Grey și Illuminating în modă

Nuanța Illuminating cu un strop de Ultimate Grey transmite un mesaj de forță și căldură. Specialiștii recomandă combinarea celor două nuanțe cu articole precum eșarfe, încălțăminte, genți sau șaluri. Totodată, sunt ideale și pentru îmbrăcămintea sportivă. 

Citește și: Cum să te îmbraci ca Emily in Paris, serialul de succes de pe Netflix

Ultimate Grey și Illuminating în designul interior

Ultimate Grey și Illuminating reprezintă o combinație excelentă pentru a înfrumuseța orice încăpere din locuința ta. Juxtapunerea nuanțelor Ultimate Grey și Illuminating se poate folosi pentru fețele de masă, ceașafuri sau obiecte de decor. De asemenea, pictarea ușii de la intrare în galben strălucitor (Illuminating) transmite un mesaj cald și primitor atunci când este susținut de griul solid (Ultimate Grey) în finisajele exterioare. Combinația ideală pentru orice birou, indiferent dacă este acasă sau într-un spațiu comercial, cu Ultimate Grey, care oferă fundația fermă pentru galbenul vibrant care crește gradul de conștientizare și îmbunătățește intuiția, iluminând calea către curiozitatea intelectuală, originalitate și inventivitate.

Sursa foto: Pantone

Ultimate Grey și Illuminating în industria frumuseții

Specialiștii de la Institutul Pantone recomandă folosirea acestor culori tot împreună, spre exemplu alegerea nuanței Illuminating pentru ojă, iar Ultimate Gray să fie folosită pentru fardul de pleoape.

Procesul de selecție a culorilor anului necesită o analiză atentă a tendințelor. Pentru a ajunge la un rezultat în fiecare an, experții în culori de la Pantone Color Institute caută lumea în lung și-n lat pentru găsirea de noi influențe, în diverse domenii, precum industria de divertisment și filme colecții de artă itinerante și artiști noi, modă, toate domeniile de design, destinații populare de călătorie, precum și noi stiluri de viață, stiluri de joc și condiții socio-economice. Influențele pot proveni, de asemenea, din noile tehnologii, materiale, texturi și efecte care inspiră alegerea culorilor, platformele relevante de social media și chiar evenimentele sportive viitoare care captează atenția la nivel mondial.

Surse articol: Pantone / NewYorkTimes / CNN

Surse foto: Instagram, Pantone, Youtube

Articolul urmator Institutul Pantone a desemnat culoarea anului 2023. Exprimă puterea și vitalitatea și este absolut superbă!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.