Institutul Pantone a desemnat culoarea anului 2023. Exprimă puterea și vitalitatea și este absolut superbă!

Institutul Pantone a desemnat culoarea anului 2023. Exprimă puterea și vitalitatea și este absolut superbă!

Alida Enache

Un roșu îndrăzneț care exprimă puterea și vitalitatea de care avem nevoie cu toții pentru a crea un viitor absolut minunat - așa descrie Institutul Pantone superba culoare aleasă pentru anul 2023. Este vorba despre PANTONE 18-1750 Viva Magenta, o nuanță vibrantă de roșu carmin, care ne-mbină să căutăm echilibrul într-un moment cultural marcat de nenumărate provocări.

În ultimii 23 de ani, în urma unei întâlniri secrete a reprezentanților grupurilor de standarde de culoare ale diferitelor națiuni, Institutul Pantone desemnează celebra “Culoarea Anului”, care va dicta trendurile din domeniul de design, beauty, fashion și multe altele. Acum, într-un moment cultural marcat de nenumărate provocări, ce altă nuanță ar fi putut fi proclamată dacă nu una care ne îmbie pe toții la a ne căuta echilibrul?

Viva Magenta este un roșu-purpuriu vibrant, dar care reprezintă combinația perfectă dintre tonuri reci și calde de roșu și albastru. Originile culorii sunt profund ancorate în cotidian, căci aceasta poate fi găsită atât în sfera fizică, cât și în cea virtuală, marcând, astfel, diversitatea specifică zilelor noastre.

Totuși, care este povestea acestei nuanțe? Ei bine, de această dată, Institutul Pantone a luat în considerare avalanșa de provocări cu care s-a confruntat întreaga omenire în ultimii ani, printre care pandemia COVID-19 și felul în care aceasta a modelat perspectiva asupra vieții. După o perioadă dificilă la nivel mondial, “Culoarea Anului” descrie întocmai optimismul și puterea fiecăruia de a-și clădi un viitor absolut minunat, chiar dacă viața nu este întotdeauna ușoară.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PANTONE (@pantone)

"Am ales această culoare pentru că am simțit că este o nuanță neconvențională care să descrie o perioadă neconvențională, ceva care ne-ar putea prezenta tuturor o nouă viziune", a declarat Leatrice Eiseman, director executiv al institutului, pentru TIME.

„Este o culoare curajoasă, care transmite optimism și bucurie și știm că avem cu toții nevoie mare de asta. Numele ei îți spune că este o culoare cu care să sărbătorești, o culoare exuberantă care promovează optimismul și bucuria. Este ceea ce noi numim o nuanță fără limite, o declarație cu adevărat remarcabilă.

Nu ai cum să intri într-o cameră dacă porți această culoare și să nu se îndrepte atenția spre tine. Este îndrăzneață. Este spirituală și incluzivă - îi primește pe toți și pe oricine cu același spirit rebel.", a mai adăugat ea.

Viva Magenta comunică putere, după cum mai spune Esieman, însă într-un mod asertiv, ci nicidecum agresiv. Culoarea a fost inspirată chiar din natură, asemânându-se cu cea a coloranților de coșenilă care se obțin din insecte. Ei se folosesc încă din secolul al II-lea î.Hr. pentru a impregna nuanțe roșii vibrante pe țesături și hârtie.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @ndawn.gallery

“Culoarea Anului” 2023 are, într-adevăr, legături puternice cu trecutul, însă institutul dorește să clarifice faptul Viva Magenta este o nuanță care are se potrivește incontestabil pentru momentul prezent, o nuanță care îi încurajează pe oameni să trăiască, cu mare îndrăzneală, clipa.

"Sperăm că simbolismul din această culoare va crea o lume dinamică ce încurajează experimentarea. Una care valorifică virtualul în cadrul domeniului fizic și care ne încurajează spiritul să exploreze posibilități revoluționare", a mai mărturisit Eiseman.

Acum, rămâne de văzut în ce fel va revoluționa Viva Magenta industriile de beauty, fashion și design pe parcursul anilor 2023. Cu siguranță că experții în domeniu abia așteaptă să dea frâu liber imaginației și să folosească “Culoarea Anului” în creațiile lor.

Citește și: Sfaturi și tendințe de care să ții cont atunci când îți alegi florile pentru nuntă

Surse foto: Youtube

Surse articol: Time, Theguardian, Dezeen

Articolul urmator
Tendințe primăvară 2023, direct de pe podium. Ce nu trebuie să-ți lipsească din garderobă în noul an
Tendințe primăvară 2023, direct de pe podium. Ce nu trebuie să-ți lipsească din garderobă în noul an
Ce luna a anului te reprezinta?
Incepe quiz
Ce luna a anului te reprezinta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte subiecte care te-ar putea interesa

    Trendul verii 2023 în machiaj: "lacrimile acuarelă"