Transplant de par

Transplant de par

Gabriela David, redactor Divahair.ro

      Transplantul de par este un tip relativ simplu de chirurgie cosmetica, prin care propriul par deja existent este transferat dintr-o zona donatoare a scalpului intr-o zona receptoare. O noutate in chirurgie care ofera o multime de posibilitati celor care sufera de calvitie sau celor acre au parul foarte rar si nu numai. Iata cateva detalii:

 • T.U.F. (transplant de unitate foliculara) versus Implanturi de suvite
      Desi la Hollywood e o placere sa se glumeasca pe seama barbatilor care poarta implanturi de suvite în filme sau showuri de televiziune, scenaristii si regizorii nu s-au pus la curent cu realitatea ca transplanturile de par ale secolului 21 sunt practic nedetectabile. Zilele transplantului de suvite (constând în 10-50 de fire) s-au dus. Chiar daca ar vrea cineva suvite implantate, ar fi aproape imposibil de convins vreun doctor sa le implanteze.


 • Transplanturi între unitatile foliculare
      Chirurgia moderna a transplantului de par a facut progrese substantiale în ultimii 20 de ani, introducându-se unitatea foliculara, numita uneori T.U.F. (transplant de unitate foliculara).
      Parul de pe scalp creste în mos normal în grupuri de 1,2 sau 3 fire. Aceste grupuri sunt denumite unitati foliculare, si în grupuri de aceasta marime se fac transplanturile catre zona afectata de cadere a parului.
      Deoarece medicii implanteaza „suvitele” cele mai mici posibile, în starea lor naturala de unitati foliculare, rezultatele chirurgiei moderne de transplant de par sunt practic nedetectabile si arata cât se poate de natural.


 • Alte conceptii gresite despre chirurgia transplantului de par:

  1. Doctorii vor folosi parul altei persoane sau par artificial. Fals. Doctorii folosesc parul dvs. natural.


  2. Transplantul de par este numai pentru barbati. Fals. Numarul femeilor care se intereseaza de transplant chirurgical de par este în crestere în fiecare an.


  3. Transplantul chirurgical de par va va aduce un par minunat, ca al lui Brad Pitt sau ca al altei celebritati. Fals. Multi barbati au asteptari nerealiste înainte sa-si faca un transplant de par. Din moment ce cantitatea de par pe care o puteti transplanta depinde de parul din zona donatoare, e dificil de obtinut un scalp cu par bogat, ca în adolescenta.

      Transplantul de par va poate aduce o imagine mai tânara, cu rezultate remarcabile. Daca se adauga si medicatie specifica pentru caderea parului, ca de exemplu Finasterid sau Dutasterid, majoritatea barbatilor îsi pot rezolva problema caderii parului, spre multumirea deplina – a lor si a sexului opus.


 • Procedura
      Schema urmatoare schiteaza, în temenii cei mai generali, un ghid aproximativ al pasilor care se urmeaza într-o procedura de transplant chirurgical de par. Fiecare medic sau clinica ce efectueaza transplanturi de par are propria metoda precisa, ce poate diferi de explicatiile de baza de mai jos.

  1. - consultatie
  2. - analize de sânge
  3. - anestezia zonei donatoare si a zonei receptoare
  4. - extragerea fâsiei din zona donatoare + sutura zonei donatoare
  5. - dividerea fâsiei în unitati foliculare
  6. - implantarea unitatilor foliculare
  7. - îngrijiri post-operatorii
   Partea cea mai grea din întreaga procedura se poate sa fie nu operatia în sine, ci asteptarea ca noile grefe sa creasca acolo unde înainte parul lipsea. Daca ati stat vreodata sa asteptati sa creasca iarba, atunci s-ar putea sa întelegeti ce rabdare e necesara.
Articolul urmator
Trenduri de machiaj pentru sezonul rece 2022. Află pe ce se pune accentul perioada aceasta
Trenduri de machiaj pentru sezonul rece 2022. Află pe ce se pune accentul perioada aceasta
Ce culoare de păr ți se potrivește în această primăvară?
Incepe quiz
Ce culoare de păr ți se potrivește în această primăvară?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.9 (76)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
  Sabau Marius Ciprian (anonim)
  24 noiembrie 2011 19:07

  Am aflat despre clinica dumneavoastra de pe internet. Incepand de acum 6 ani a inceput sa imi cada parul. In tot acest timp am incercat multe tratamente fara nici un rezultat. Aceste tratamente au reusit doar sa-mi incetineasca caderea parului, dar in parte din fata e foarte rar. Mi sa spus ca e alopecie. De 4 ani am hepatita B. Am urmat tratament cu interferon si entecavir. Dar aceste tratamente le-am terminat acum 1,5 ani. Precizez ca si inainte de a avea hepatita si de-a face tratamentul cu interferon si entecavir imi cadea parul la fel ca si acum. Spun asta pt ca la unele persoane cand fac tratament cu interferon le cade parul dar mie dupa incetarea tratamentului nu mi sa regenerat deloc. Si as vrea sa imi fac implant de par. Am 25 de ani si e destul de rau sa raman fara par de la acesta varsta. As dorii va rog sa imi spuneti costurile interventiei si ce presupune aceasta interventie in afara de ceea ce am citit pe site-ul clinicii. Multumesc frumos si astept raspunsul dumneavoastra si sper intr-o colaborare cat mai buna. Va doresc o zi buna.

  krystyan (anonim)
  16 ianuarie 2011 16:04

  Am nevoie de implant de par . Ce clinica imi puteti recomanda?

  MIHAELA (anonim)
  6 iulie 2010 20:08

  TRASPLANT CE SE INPLANTEAZA CU SIRINGA IN ITALIA DE DOTOR MENCARELLI FABRIZIO NU RAMIN SEMNE E CUM AI FACE O INGECTIE

  gabi (anonim)
  19 ianuarie 2010 23:11

  cat costa un tranplant...o medie macar????

  valfot
  7 aprilie 2010 18:06

  depinde de cate grefe ai nevoie? pana in 10000 euro

  stanel (anonim)
  29 decembrie 2009 20:08

  spunti-mi si mie daca este in romania o clinica de transplant de par, si unde

  valfot
  7 aprilie 2010 18:06

  sunt clinici de transplant de par in romania dar nu iti recomand sa apelezi la dansii din simplu fapt ca nu au rezultate. intra pe forumuri de specialitate si sigur ai sa gasesticlinici mult mai bune.

  George (anonim)
  6 decembrie 2009 22:10

  Par artificial stiu de ce nu vor sa foloseasca ,dar transplantul de par de la o persoana la alta de ce nu se face?

  Cristi (anonim)
  2 decembrie 2009 23:11

  o intrebare... in zona donatoare de unde se iau firele de par mai cresc altele la loc? sau ramane 0 schimb pe schimb?

  xyz_0
  7 aprilie 2010 18:06

  in zona donatoare, grefele(unitatile foliculare) se recolteaza tot cu radacina. prin urmare, nu are cum sa mai creasca un alt fir.

  mihai aurel (anonim)
  8 noiembrie 2008 04:04

  din cate am citit eu sunteti foarte buni