12 stări de panică resimțite frecvent de femei

Joi, 07.07.2016
de Andreea Baluteanu

Ştim că anxietatea este o afecţiune serioasă, de necontrolat, şi suntem convinse că fiecare dintre noi o posedă, măcar într-un grad minor. Altfel nu ne putem explica de ce fiecare femeie este chinuită zilnic de stări de panică pe care nu şi le poate justifica, despre care ştie în adâncul sufletului că sunt iraţionale, dar care nu încetează să o tulbure.

Descoperă mai jos care sunt stările de panică pe care și tu le-ai experimentat cu siguranţă! Par inofensive la prima vedere, dar sunt un adevărat coşmar, care ne bântuie şi atunci când suntem treze.

12 stări de panică pe care orice femeie le-a experimentat

Am uitat fierul de călcat/placa de păr/orice alt aparat care se încălzeşte în priză? Cu siguranţă această stare de panică îţi este arhicunoscută. Iar urmarea ei este şi mai „optimistă”: casa îţi va lua foc şi te vei trezi singură şi înfrigurată în stradă. Mai este de mirare că deja cauţi adăposturi pentru persoanele fără domiciliu?

Am folosit sau nu deodorant de dimineaţă? Gestul de a aplica deodorantul este deja un reflex pe care nu îl mai conştientizezi. Dar dilema care se iveşte de obicei pe la jumătatea amiezii, când îţi e lumea mai dragă, e de-a dreptul ucigătoare.

Am încuiat uşa de la apartament/casă/maşină? Următorul scenariu apocaliptic îţi este mai mult decât familiar: hoţii (care îţi urmăresc zilnic fiecare mişcare) vor da buzna şi îţi vor fura toate hainele sau vecinul acela suspicios de pe palier va profita de micul tău moment de rătăcire.

Oare merg pe stradă şi fusta mi-a dezvelit complet posteriorul? Fără urmă de îndoială, această stare de panică îţi este cunoscută mai ales în lunile de vară: eşti convinsă că fusta ţi s-a ridicat şi zboară diafan în jurul tău, dezvăluindu-ţi bikinii. Dintr-odată, parcă toată lumea te priveşte în mod ciudat.

Am trimis din greşeală acel e-mail exact persoanei pe care o vorbeam de rău? Aproape că faci stop cardiac din cauza acestei stări de panică: poate că o parte a creierului tău, responsabilă cu pedepsirea comportamentelor urâte, s-a hotărât să îţi dea o lecţie şi a inclus la capitolul destinatar exact persoana de care te fereai. O altă variantă a acestui scenariu? Telefonul complotează împotriva ta şi a „apelat-o” pe tipa pe care o vorbeai de rău, fără ca tu să ştii: sigur te-a auzit şi din acest motiv a venit prost dispusă a doua zi la birou.

Oare o să fac sindromul şocului toxic menstrual pentru că am uitat să îmi scot tamponul? Este o afecţiune serioasă, care te poate ucide pe nepregătite. Este atât de evident de ce ne chinuie această stare de panică.

Un gândac tocmai se plimbă pe faţa mea? În mijlocul nopţii, orice atingere pare să aparţină unei insecte terifiante. Nu înţelegi de ce iubitul tău se supără atât de tare atunci când îl trezeşti să aprindă lumina, pentru a verifica dacă ai fost sau nu „pângărită”.

Unde mi-e geanta/telefonul/cardul/portofelul? Da, de cele mai multe ori alunecă într-un cotlon întunecat (sau se află chiar în mâna/pe braţul nostru), dar de câte ori nu am tremurat la gândul că le-am pierdut definitiv?

E un hoţ sau o fantomă în casa mea. Zgomotele puternice şi subite nu au o altă explicaţie. Cum poţi trăi cu această stare de panică zilnică?

O să fiu ucisă de persoana suspectă din metrou/străinul care merge în urma mea în întuneric/puştiul care îmi zâmbeşte ciudat. Nu contează că au jumătate din anii tăi sau că nici măcar nu te privesc, singurul motiv pentru care înaintează în aceeaşi direcţie cu tine este unul macabru. Deja începi să te gândeşti cu nostalgie la toate lucrurile pe care nu le-ai făcut şi la toţi oamenii pe care nu o să îi mai vezi.

O să fiu victima unei catastrofe apocaliptice. Ploile torenţiale sunt, de fapt, potopul sfârşitului de lume, luminile ciudate pe cer sunt semnul invaziei extraterestre, iar podeaua care se cutremură te va conduce direct în braţele unui scenariu demn de filmele cu dezastre de la Hollywood.

O să mor în somn. Ai adormit mestecând gumă sau purtând un colier choker? Este mai mult decât evident că vei muri asfixiată.

Tu ai experimentat până acum aceste stări de panică? Cum lupţi împotriva lor?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!